Största flopparna

HOCKEY

Det har blivit dags för första elaka listan...

Efter en snäll och en förväntansfull lista är det dags att sluta dalta.

Den här veckan har jag slipat knivarna och ger er...

Största flopparna!
 

1. FÄRJESTAD

Regerande mästarna är proppmätta efter SM-guldet i våras. Tongivande spelare som Rickard Wallin, Marius Holtet, Anders Bastiansen och Christian Berglund är miltals från formen de hade i april. Nye tränaren Niklas Czarnecki – som sitter på ett treårskontrakt – står maktlös och handfallen och verkar mest vänta på att få sparken så att han kan åka på långsemester lååångt bort från Karlstad, där ingen verkar vilja ha honom.

Medgångspubliken i Karlstad gör dessutom inget för att stötta sina hjältar utan stannar hemma i takt med att förlusterna rasar in. Snittet 5 772 åskådare är tusen färre per match jämfört med förra säsongen – så vänder man inga trender.
 

2. FREDRIK BREMBERG

På den här punkten är det många som ska ha skit i HV71. Sportchefen Fredrik Stillman, som värvade en spelartyp som inte passade in i laget. Tränarna (först Janne Karlsson, sedan Ulf Dahlén), som inte lyckades förvalta den talang som spelaren trots allt besitter. Men till sist ligger trots allt det största ansvaret på ”Linkan” själv.

38-åringen med de magiska handlederna verkar inte kunna spela i någon annan svensk klubb än Djurgården och frågan är om det inte är dags att lägga skridskorna på hyllan.
 

3. MODO

Det verkar inte spela någon roll hur många stjärnor Modo värvar – laget vinner inte ändå. Trollgubben Rob Schremp avgjorde visserligen med en läcker straff mot Färjestad, men det räddar ju inte upp det faktum att han på sex matcher dessförinnan inte hade producerat en enda poäng.

Skarpskyttar som Per-Åge Skröder och Mika Hannula är fortfarande mållösa. Den senare måste snart leverera omgående för att få kontraktet förlängt efter mitten på oktober.
 

4. DISCIPLINNÄMNDEN

Jag är emot tacklingar mot huvudet, inget snack om saken. Om det sedan var rätt att ge Christian Söderström tre matchers avstängning och 11 000 kronor i böter för tacklingen mot HV71:s Adam Almqvist kan vi förmodligen diskutera i evigheter.

Det som irriterar mig är disciplinnämndens motivering.

”Av anmälan, som skett efter domarens granskning av en videoupptagning av händelsen, framgår att Christian Söderström utdelar en tackling som kommer från blind side och tar direkt mot huvudet på motspelaren”, motiverar nämnden beslutet.

Blind side?! Söderström åker ju för böveln rakt mot puckförande Almqvist, som tittar ner i isen och letar 50-öringar.
 

5. MARKUS SVENSSONS ELITSERIEDEBUT

När tränarna lät elitseriens bäste målvakt Viktor Fasth vila mot Linköping fick andremålvakten Markus Svensson chansen. Om han tog den? Nja...

Elitseriedebuten varade bara i en period. Redan efter 5.58 hade Svensson släppt in tre kassar och när andra perioden skulle börja var han plötsligt tillbaka som båsöppnare med den inte så smickrande räddningsprocenten 66,7.

Trist för Svensson, som i grund och botten är en duktig målvakt.
 

FÖR ÖVRIGT...

...är det ett jäkla snack om nationalsångens vara eller inte vara. Djurgården har krånglat mest. I premiären mot Modo plockade man bort den, i derbyt mot AIK tog man tillbaka den, sedan plockade man bort den igen mot Brynäs och nu senast mot Växjö var den plötsligt tillbaka igen.

Jag röstar för att plocka bort nationalsången inför matcherna. Det tillför inte ett smack.
 

CITATET:

”Man slår upp tidningen och ser att nummer 97 (Per Ledin) har kommenterat. Sveriges sämsta hockeyspelare som måste ta sig via med media för att få ut någonting. Man blev ju extra irriterad då”.

Skellefteås Christian Söderström vann SM-guld med Per Ledin i Färjestad 2006. Fem år senare får vi väl anta att de inte skickar julkort till varandra.

ARTIKELN HANDLAR OM