Kritisk trots seger: ”Gör det för svårt”

HOCKEY

GÖTEBORG. Stabil 5–1-seger.

Då sågar Kenta Johansson sina spelare.

– De blir överkonstruktiva i den andra perioden, och det är inte första gången i år, säger Frölundatränaren.

Foto: Frölunda vann klart mot Brynäs.

Magnus Kahnberg gjorde 1–0 efter 2.48. Magnus Kahnberg satte tvåan 144 sekunder senare. Och när Joel Lundqvist gjorde 3–0 endast 19 sekunder in på den andra perioden såg allt klappat och klart ut – fram tills Brynäs tog över.

– Spelarna blir överkonstruktiva och gör det för svårt för sig, säger Kenta Johansson irriterat, och får medhåll av lagkaptenen Joel Lundqvist.

”Vi tappar pucken”

– Så var det. Plötsligt söker vi för svåra pass vid blålinjen och då tappar vi pucken. Det är något vi måste ta bort, absolut. Det var skönt att vi kunde göra 3–0 så tidigt i andra, för Brynäs tog över sen.

Varför tappar ni initiativet, och så ofta i den andra perioden?

– Svår fråga. Men desto skönare att vi kan hitta tillbaka till vårt spel i den tredje perioden och hålla tätt då, säger Lundqvist.

”Sved nog för honom”

Hans 3–0-mål blev avgörande. Och förmodligen extra skönt att få sätta pucken på gamle lagkamraten Johan Holmqvist.

– (skratt) Ja, det sved nog för honom. Det var inte kul för ”Honken”, han hade säkert velat komma hit och stänga igen i stället.

Den återförenade kedjan med Lundqvist, Jari Tolsa och Magnus Kahnberg imponerade återigen, med sammanlagt åtta poäng för trion.

– Vi har fått en kontinuitet i vårt spel, trots att både Tolsa och Kahnberg varit borta då och då. Men vi hittar varandra väldigt bra, även om det fortfarande kan bli ännu bättre. Och riktigt riktigt skönt att få vinna klart också, annars tar vi ju bara uddamålssegrar.

ARTIKELN HANDLAR OM