Dick Axelsson skadad – tvingas till operation

HOCKEY

Ny skadesmäll – Modos stjärna blir borta tre-fyra veckor

Foto: Dick Axelsson.

Dick Axelssons skadebekymmer fortsätter.

Nu tvingas Modostjärnan till operation och blir borta tre-fyra veckor.

– Det är jättetråkigt. Man vill ju spela hockey, spela matcher och hjälpa laget, säger han.

Dick Axelsson, 24, hade problem med ryggen under delar av förra säsongen och den här säsongen har skadorna kommit slag i slag.

Han missade säsongsinledningen på grund av en knäskada och i går mot Växjö kom en ny smäll i slutskedet, vilket vi berättade i en artikel i dagens tidning.

I dag har han undersökts och domen är att han ska opereras på måndag.

– Dick har det som på fackspråk heter Sportsmans Hernia – dolt bråck skulle man kunna översätta det till. Det här är någonting som följt Dick sedan landslagsuppehållet i november 2010. Nu är det operation som gäller, säger Mpdos sjukgymnast Magnus Håkansson till Modos hemsida.

Kan spela i morgon

Fram till måndag har Modo två matcher, Linköping borta på torsdag och Djurgården hemma på lördag, matcher som Dick rent teoretiskt kan spela.

– Det är hans egen smärttröskel som avgör det. Rent medicinskt så kan inte skadan förvärras ytterligare, säger Håkansson.

Efter operationen kan Dick efter två-tre dagar köra igång med rehabträning. Matchklar kan han vara efter tre-fyra veckor.

– Det är jättetråkigt. Man vill ju spela hockey, spela matcher och hjälpa laget. Men för att jag ska kunna göra det till hundra procent så måste jag göra den här operationen, säger Axelsson till Modos hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM