Åter – som förlorare

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-25

Melin tillbaka i Karlstad: ”Nöjda med en poäng”

KARLSTAD. Roger Melins återkomst till Karlstad slutade med förlust. Färjestad vann med 5–4 i förlängningen men det var en inte alltför nedstämd Melin som mötte pressen.

– Vi får vara nöjda med en poäng, även om man alltid vill ha mer.

Följ ämnen

För mindre än tre månader sedan fick Roger Melin sparken från Färjestad. Laget låg då på fjärde plats och samarbetet med Tommy Samuelsson var inte smärtfritt. Klubben valde att satsa på Samuelsson.

Därför var mötet mellan Färjestad och Frölunda mer än vilken match som helst för Melin. Även om han själv inte gärna vill tala om revanschlusta.

– Jag känner inget som helst agg mot någon i klubben, det blev en situation som man tydligen inte kunde lösa på något annat sätt. Jag har gått vidare.

”Bra i 45 minuter”

Även om Melin inte känner bitterhet mot klubben han fick lämna, har han sett till att dra nytta av tiden som Färjestads tränare. Efter att mer eller mindre ha levt tillsammans med laget kan han dess styrkor och svagheter och vet hur man ska agera för att stoppa det.

– Det är klart att jag kan grabbarna och vet på ett ungefär hur de kommer ställa upp, annars vore det ju konstigt. Jag tycker att vi spelar jäkligt bra i 45 minuter, vi spelar på ett sätt som gör Färjestad dåligt.

Melin är ytterst försiktig när han talar om Färjestad och vill inte gärna kommentera laget. På frågan om vilka skillnader han ser mellan lagen vill han först inte svara. Efter lite lirkande avslöjar han dock olikheterna.

– Skillnaden ligger på backsidan. Färjestad har lite fler spelande backar.

Följ ämnen i artikeln