”HV är nog glada att jag tog ut honom...”

avEmil K Lagnelius

Förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson om straffet mot Thörnberg

Domen mot Martin Thörnberg går ut över Tre Kronor.

– Om jag inte hade tagit ut honom i landslaget hade han missat HV:s match i Champions League på onsdag i stället. Så HV är nog glada att jag tog ut honom i landslaget, säger förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson.

Ni kan storyn vid det här laget. Champions League-lagen HV71 och Linköping vägrade släppa två spelare var till Tre Kronor under Karjala cup och plötsligt hade ett jättebråk blossat upp inom svensk ishockey.

– Jag är anställd för att sköta Tre Kronor och ta ut laget, men jag får inte göra det. Jag kanske ska ta semester så kan de (LHC och HV 71) få sköta det, sa en uppretad Bengt-Åke Gustafsson.

Davidsson sjuk

I går eftermiddag skickade Svenska Ishockeyförbundet ut ett pressmeddelande. Enligt förbundet står spelarna till Tre Kronors förfogande. Det är upp till förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson hur han vill använda spelarna ”på ett bra sätt både för Tre Kronor och berörda föreningar”.

I fallet HV71 valde den ene av de två uttagna, Johan Davidsson, att tacka nej på grund av skadekänning. Den andre, Martin Thörnberg, bestraffades i dag med tre matchers avstängning för knätacklingen på Niko Dimitrakos.

”Ställer till det”

Thörnberg missar därmed Tre Kronors match mot Ryssland på torsdag, men kan delta i matcherna mot Tjeckien på lördag och Finland på söndag.

– Jag tänker låta honom spela. Avstängningen på torsdag påverkar inte hans deltagande i helgens matcher, säger Bengt-Åke Gustafsson till sportbladet.se.

– Det ställer till det lite grann att ”Thörna” inte kan spela på torsdag, men vi får väl fixa det. Vi har ju en extraforward (Dick Axelsson), så det är inga större problem.

”Det har varit lugnt”

Vad tycker du om att straffet han fick i klubblaget påverkar hans medverkan i landslaget?

– Jag har inte sett tacklingen och har ingen synpunkt på domen, säger Gustafsson och delar sedan ut en syrlig passning till disciplinnämnden:

– Men jag kan väl säga att om jag inte hade tagit ut honom i landslaget hade han missat HV:s match i Champions League på onsdag (12 november mot SC Bern) i stället. Så HV är nog glada att jag tog ut honom i landslaget...

Hur känns det nu efter all turbulens som varit på sistone?

– Jag tycker att det har varit lugnt hela tiden. Det är mest ni som tycker att det är jobbigt och jagar för att ha något att skriva.