Obetalda löner – jättekaos i Vita Hästen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG, BILDBYRÅN

HOCKEY

Det råder fullt kaos i Vita Hästen.

Flera nyckelpersoner har redan lämnat klubben och nu kan Sportbladet avslöja att två av dem ännu inte fått sina löner utbetalda.

– Jag vet inte vad de väntar på, säger förre tränaren Mikael Johansson.

För två säsonger sedan blomstrade hockeyn i Norrköping.

Himmelstalundshallen var välbesökt och Vita Hästen gick hela vägen till ett sista direktkval mot Modo – som nykomling i hockeyallsvenskan.

Nu är läget nattsvart.

Redan i säsongsupptakten började det storma i klubben sedan den assisterande tränaren, Pär Hellenberg, sparkades – utan förvarning.

Den chocknyheten fick också huvudtränaren Mikael Johansson att hoppa av.

Sedan har fyra andra nyckelfigurer inom Vita Hästen, mitt under säsongens gång, valt att lämna sina uppdrag (se fakta nedan).

Skyldig stora belopp

Nu kan Sportbladet avslöja att kaoset i föreningen når nya höjder.

Två av de tidigare nyckelpersonerna, klubbens key account manager Johannes Cakar, samt förre tränaren Mikael Johansson har ännu inte fått sina löner utbetalda av klubben.

I Johanssons fall rör det sig om belopp runt 400 000 kronor i pensionsavsättningar som Vita Hästen fortfarande är skyldig honom.

– Det har inte löst sig ännu och jag vet inte vad de väntar på, säger Johansson som hela tiden har påmint Fredrik Jensen, klubbens vd, om de uteblivna betalningarna.

Avgående vd:n Jensen och Johansson har hamnat i en jobbig situation.

– Jag var på Jensen mycket, men det hände aldrig något. Vi var överens om en avbetalningsplan, men sedan har jag inte fått tag i honom.

Han har redan kontaktat en jurist och om inte Vita Hästen betalar beloppet inom en överskådlig framtid överväger Johansson att ställa klubben inför rätta.

– Det är jättetråkigt, men jag har kanske varit för snäll också. Om det inte händer något får jag väl ta kontakt med en advokat.

Kopplat in jurist

Även Johannes Cakar, som enligt uppgifter till Sportbladet har 500 000 kronor att kräva av Vita Hästen, företräds just nu av en jurist.

Men han berättar att han inte vill kommentera situationen när Sportbladet är i kontakt med honom.

Vita Hästen genomgår en ekonomisk härdsmälta just nu och källor som Sportbladet har pratat med berättar att skulderna är så stora att klubben inte ens har råd att ge spelarna nya hockeyklubbor.

– Vita hästen är i en tvist med facket i fem olika ärendet om tidigare anställda. För att de inte gjort rätt för sig. Det är infekterat i allt från styrelsen till materialaren. Det finns ingen tydlighet, säger en källa.

Sportbladet har sökt såväl Fredrik Jensen som Vita Hästens styrelseordförande, Yvonne Anglesjö, utan resultat.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!