Ny seger för Mora – överlägsen serieetta

Foto: C More
HOCKEY

Två tröga och mållösa perioder.

Sen vaknade Mora – som stormar mot den hockeyallsvenska finalen.

– Vi sa till oss själva att ”nu får vi fan skärpa oss”, säger matchvinnaren Emil Bejmo efter 2–1-segern mot Västervik.

Inför måndagkvällens drabbning i Smidjegrav arena var den stora frågan om Kevin Goumas stekheta poängform skulle hållas intakt.

Svaret blev nej. Elva raka matcher med mål och assist för Moras succéamerikan fick räcka.

I stället var det lagkaptenen Emil Bejmo som visade vägen efter två segdragna perioder.

Matchuret hade just passerat 45 minuter när hemmalaget till sist lyckades få hål på Västervik när den 27-årige forwarden satte pucken mellan benen på målvakten Jonas Fransson och fick se den glida över mållinjen retfullt långsamt.

”Riktig karaktärsvinst”

– Det var väl knappast perfekt de första perioderna där vi inte riktigt fick till det. Men vi hittade en väg in i det, säger Emil Bejmo.

Två minuter var det dags igen när Bejmo i stället agerade framspelare. Jacob Nilsson sökte skottläge, passade i stället, fick den tillbaka och satte pucken i nät bakom en bortspelad målvakt.

Västervik lyckades reducera genom Petter Hansson men lyckades aldrig utjämna.

– Vi hade ett snack i pausen där vi sa till vår line att ”nu får vi fan skärpa oss”. Vi steppade upp och fick lite utdelning, så det var skönt. En riktig karaktärsvinst.

”Får inte segla iväg”

Med nio omgångar kvar stormar därmed Mora mot den hockeyallsvenska finalen om en playoff-plats till SHL, med största sannolikhet mot Bik Karlskoga som ligger tio poäng efter.

På tredje plats, åtta pinnar under strecket och 18 bakom Mora, hittar vi Timrå.

Trots det tar inte Bejmo ut något i förskott.

– Det är nästan 30 poäng kvar att spela om så vi får inte segla iväg. Men självklart är vi nöjda med sitsen vi är i och det är väldigt roligt just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM