NHL utreder GM för rasistiska kommentarer

Dale Tallon.
Dale Tallon.

Floridas förre general manager Dave Tallon utreds av NHL.

69-åringen anklagas för att ha uttryckt sig rasistiskt när Florida befann sig i slutspelsbubblan.

Tallon nekar till anklagelserna.

NHL:s vice kommissionär, John Daly, har i ett mejl till nyhetsbyrån AP bekräftat att Tallon är under utredning. Utredningen har pågått i en vecka men NHL vill inte gå in på detaljer.

Det är en okänd person som har anklagat Tallon för att ha använt rasistiskt språkbruk under olika tillfällen under tiden Florida befann sig i slutspelsbubblan.

Denis Savard, Patrick Kane och Dale Tallon 2007.
Denis Savard, Patrick Kane och Dale Tallon 2007.

I en intervju med sajten Floridahockeynow.com uttalar sig Tallon.

– Jag är inte rasist på något sätt. Jag har aldrig sagt någonting av den sorten. Jag är för fred, jag står bakom den här alliansen och det alla försöker göra just nu, säger Tallon.

”Kan inte minnas det”

Enligt Tallon anklagas han för att ha sagt något när Minnesotas back Mathew Dumba höll ett känslosamt tal om systematisk rasism inför matchen mellan Chicago och Edmonton.

– Jag kommer inte ihåg det, jag kan inte minnas det. Jag använder aldrig det ordet. De påstår att jag sade något under det talet men jag minns inte ens att jag tittade på Dumbas tal, säger Tallon.

Tallon fick lämna jobbet som general manager för Florida Panthers efter lagets uttåg ur slutspelet tidigare i månaden. Han var general manager för klubben i tio år.

Panthers har inte uttalat sig gällande anklagelserna mot Tallon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!