”Borocop”: Jag är en medioker slagskämpe

Mark Borowiecki stoppade rån på bortaturnén

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Tillåt oss presentera Lagens Väktare i NHL – Borocop!

Ottawa Senators-backen Mark Borowiecki ingrep och stoppade ett bilrån under ett pågående besök i Vancouver.

– Jag är en medioker slagskämpe men kan ta hand om mig själv utanför isen, flinar den 30-årige kanadensaren.

Hockeyspelare kan bli hjältar på olika sätt, men det brukar krävas att de har skridskor på fötterna och befinner sig på en isrink.

Ottawa-backen Mark Borowiecki lyckades dock vinna omvärldens beundran i civila kläder, ute på stan, vid ett besök i Vancouver häromdagen.

Under en shoppingrunda i stadsdelen Gastown blev han vittne till hur en tjuv, mitt på blanka eftermiddagen, slog sönder sidorutan till en bil och stal en väska – och ”Boro” tvekade inte att ingripa.

– Jag skrek åt honom att han lämna ifrån sig väskan. Han svarade med svordomar och bad mig försvinna därifrån. Jag fortsatte dock skrika åt honom och till slut hoppade han upp på en cykel han hade med sig och började trampa mot mig, berättar den 30-årige kanadensaren för Senators hemsida.

Foto: TT
Mark Borowiecki.

Han fortsätter:

– Jag var lite oklart över vad det skulle kunna bli för juridiskt efterspel för mig om jag skakade honom så jag försökte ta det lite lugnt, men fick tag i en arm och vräkte omkull honom och lefter lite brottning yckades jag ta tillbaka väskan.

Tjuven lyckades fly, men bytet behöll ”Boro” tills polisen dök upp.

– Det första vi såg när de öppnade väskan var ett par pass, så det var ju väldigt bra att den inte kom bort, konstaterar han.

”Det var tur att jag var där”

Vancouver-polisen hyllar Borowiecki för det rediga ingripandet – och kvinnan som äger bilen har tackat med uppskattande tweets.

– Hon visade sig visserligen vara Toronto Maple Leafs-fan, men det får man väl leva med en sån här gång, flinar han.

Annars rycker han mest på axlarna åt hela incidenten.

– Det var tur att jag var där. Även andra såg vad som hände men gjorde ingenting, antagligen rädda för att utsätta sig för fysisk fara. Det var inte jag. Jag är en medioker slagskämpe men kan ta hand om mig själv utanför isen.

Senators hedrar sin egen Lagens väktare med en liten film i vilken han, förstås, kallas Borocop…

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM