Oväntad målskytt: ”Blundade och hoppades”

NEW YORK. Det är för att täta till försvaret han kommit till södra Florida.

Men i natt visade Anton Strålman att han har offensiva muskler också.

Backen från Tibro pangade in två mål när Panthers nollade Nashville hemma i Sunrise.

– Det händer inte varje dag, så det känns ju förstås roligt att få bidra på det sättet, säger han till Sportbladet efter 3-0-segern

Han hade faktiskt inte gjort ett endaste mål för sin nya klubb innan nattens möte med Nashville i BB&T Center, ”Strålle” – och det är ju i första hand för de defensiva kvaliteterna Panthers lockat ner honom från Tampa.

Men plötsligt smällde det alltså två gånger om. Först dunkade han in en retur som kom rakt ut i slottet i början av andra perioden – och i mitten av tredje smög han upp, fick en fin passning av Vincent Trochek och snärtade in även 2-0.

– Det var väl egentligen inte så otroliga mål, jag fick bra läge och bara dammade på och blundade och hoppades på det bästa, säger den 33-årige västgöten när vi når honom i bilen på väg hem efter matchen.

– Men det händer ju inte varje dag, så det var roligt att få bidra också på det sättet.

”Då kommer vi till slutspel”

Mest nöjd är Anton dock med att Panthers svarade för en så solid defensiv insats och faktiskt nollade det offensivt potenta Nashville.

– Vi kan ju, slår han fast, men kommer lite för ofta bort från det vi sagt att vi ska göra och tar inte tillräckligt mycket defensivt ansvar.

– Ikväll gjorde vi dock som vi ska och det är på det här sättet vi kommer gå till slutspel. Men det krävs att vi gör det varje kväll. Det är jobbigt men det finns inga alternativ.

William Nylander frodas under den nya, friare regimen i Toronto.

Han gjorde ytterligare ett snyggt mål, i ett powerplay, när Leafs i natt fick snabb revansch på Buffalo med en 2-1-seger i Sheldon Keefes första match i Scotiabank Arena.

Därmed är ”Lill-Nyllet” uppe i tio fullträffar den här säsongen. 

Triumfen mot Sabres säkrades dock först på övertid, av John Tavares – framspelad av Andreas Johnsson och Kasperi Kapanen.

Oscar Lindblom är en annan som sprutar in mål. Han stod för elfte struten under Flyers tunga bortaseger mot Montreal – också fixad på övertid efter en förbluffande solouppvisning av backen Ivan Provorov.

– Ett otroligt mål, berömmer coachen Alain Vigneault.

Noterbart i övrigt är att svenske backen Gustav Olofsson gjorde sin debut för Montreal.

Alex Ovetjkin tänker tydligen inte låta David Pastrnak rusa iväg med skytteligatiteln hur som helst.

Den ryske superstjärnan smällde till med ett hattrick i Washingtons lätta 5-2 -seger över jumbon Detroit under natten.

Det betyder att han nu nått milstolpen 20 och bara har fyra upp till ”Pasta” på förstaplatsen.

– Ett hattrick är ett hattrick. Alltid trevligt, flinar ”The Great Eight” när han möter media efteråt.

Tampa vaknade för sent hemma mot Carolina. De lyckas göra två mål i tredje perioden, men eftersom Hurricanes hade ledningen med 3-0 när den började räckte det inte.

Victor Hedman noterades för ännu en assist.

New York Islanders förlustsvit blev bara tre matcher lång. Mot Columbus hemma i Brooklyn i natt gjorde de som de brukar: Tog ledningen tidigt och släppte den aldrig ifrån sig. 2-0 blev det till slut.

– De är svåra att spela mot, men jag tycker ändå vi skapade en del och hade kunnat göra något mål med lite mer flyt. Men det ville sig inte, säger Gustav Nyquist till Sportbladet.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!