Inget World Cup i ishockey 2021

avAnton Johansson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Det blir inget World Cup i ishockey 2021.

Från svenskt håll vill man fortfarande se ett World Cup – och ett framtida OS med NHL-spelare.

– Vi vet vad det betyder för hockeyns intresse, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

Att NHL skulle ersätta all star-veckan 2021 med en ny upplaga av nationsturneringen World Cup har varit på tapeten. Att det nu inte blir av står klart att sedan NHL-klubbarnas ägare och representanter från ligan sammanträtt under måndagen. Det meddelar NHL-kommissionären Gary Bettman enligt TSN-reportern Pierre LeBrun.

Vill ha World Cup

Enligt LeBrun fokuserar både NHL och spelarfacket NHLPA på att få till World Cup-turneringar 2024 och 2028. Därmed kan den första stora landslagsturneringen bortsett från VM bli OS 2022. Men om det blir med NHL-spelare eller inte är inget som är bestämt.

Anders Larsson, svenska ishockeyförbundets ordförande, hoppas att båda turneringarna blir av i framtiden.

– Som förbundets ordförande skulle jag givetvis välkomna både ett World Cup of Hockey redan 2021 och ett vinter-OS 2022 med alla världens bästa spelare tillgängliga. Vi vet vad det betyder för ishockeyns intresse, säger han.

”Förhoppningsfull”

Även fast det i nuläget inte är klart med vare sig ett World Cup eller ett NHL-influerat OS hoppas Larsson på det bästa.

– Jag är trots allt förhoppningsfull. Hur det till sist blir återstår att se. Från svensk ishockey kommer vi försöka bidra på bästa sätt i det internationella arbetet och i de NHL-förhandlingar som nu stundar, säger han.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Ishockey