Modo vann toppmötet mot Björklöven

avMakoto Asahara

Foto: TT

Gästerna rivstartade toppmötet i Fjällräven center med massvis av skott.

Hemmalaget bidade sin tid – och stod senare för målen i stället.

– Nu ska vi bara jobba vidare och fortsätta segertåget, säger Daniel Sylwander till Sportbladet efter 3–1-segern mot Björklöven – Modos tionde raka vinst i hockeyallsvenskan.

Tvåan mot trean. Två klassiska lag från norr. Det heta toppmötet i hockeyallsvenskan mellan Modo och Björklöven hade dessutom en inramning värd namnet med 7049 åskådare i hallen.

– Fantastisk inramning. All cred till båda supportrarna. Även de tillresta Lövensupportrarna. Synd att det inte spelas sådana här matcher oftare, säger Modos Daniel Sylwander till Sportbladet efter matchen om deras, för aftonen, kokande hemmaarena.

Lördagstillställningen i Örnsköldsvik började dock inte optimalt för hemmalaget. Den första perioden var det Björklöven som dominerade handlingarna, och det hade inte dröjt allt för länge innan gästerna tagit ledningen med hela 12–4 i skottstatistiken.

– Vi spelar dåligt med puck och ger dem lite för mycket lägen. Spelet utan puck funkar bra däremot . Vi kämpar, sliter och dödar mycket boxplay, säger Sylwander när han minns tillbaka på förstaperioden.

”Ville ta skott”

Fortsättningen av matchen blev desto roligare för hemmalaget.

Efter puckslarv från Björklöven lite mer än sex minuter in i andraperioden fick Modo ett två-mot-ett läge, med en rättvänd Tommy Enström som skrinnade fram på vänsterkanten och avlossade på egen hand.

Det var ett kliniskt avslut. Rakt upp i krysset, 1–0 till Modo.

Sedan var det Mathias Froms tur att måla när Örnsköldsvikslaget utökade cirka en och en halv minut senare – det med en backhand från snäv vinkel.

Det var en före detta Modospelare som skulle se till att ta tillbaka ”Löven” in i matchen. Oskar Stål-Lyrenäs hittade en reducering i en tilltrasslad situation framför Modokassen en bit in i tredjeperioden.

Björklöven fortsatte sedan med att skapa en hel del kvitteringschanser, kanske framförallt när man plockade målvakten med närmare två minuter kvar av matchen.

”Ändå liten väckarklocka”

Men ingen kvittering.

– Jag tycker vi utnyttjar våra lägen på ett fantastiskt sätt, säger Sylwander, som själv fastställde slutresultatet, 3–1, i öppen kasse på slutet.

Hur viktig var den här segern?

– Väldigt viktig. Vi går förbi Löven och upp i serieledning. Nu ska vi bara jobba vidare och fortsätta segertåget. Vi har som mål att spela den allsvenska finalen och då krävs det att vi vinner ännu fler matcher.

Segertåget? Det har nu lyckats passera tio raka matcher för ett lag som Sylwander i C More beskrev som ”en maskin som bara tuggar vidare”.

Hur håller man fötterna fortsatt på jorden med tio raka vinster?

– Den här matchen var ändå en liten väckarklocka, då vi inte gör vår bästa match. Det är mer en kämpainsats som gör att vi lyckas vinna. Vi spelar inte den bästa hockeyn men hittar vägar att vinna. Det kommer bli en liten väckarklocka. Vi kan inte slappna av.

ARTIKELN HANDLAR OM