Spelarna: Grönt ljus för NHL-spel

Landeskog: ”Kul att det görs framsteg”

Spelarna har godkänt ligans förslag.

Det innebär att NHL-säsongen med största sannolikhet kommer att slutföras.

”Fortfarande mycket som ska falla på plats och detaljer som ska jobbas igenom men det är kul att det görs framsteg och vi får se vad som händer”, skriver Gabriel Landeskog i ett sms till Sportbladet.

NHL har tagit fram ett förslag på hur säsongen 2019/20 ska kunna slutföras trots pågående pandemi. Planen bygger på att 24 lag någon gång i sommar ska samlas i ett antal utvalda städer och genomföra ett slags specialframtaget Stanley Cup-slutspel.

Detta kan dock inte genomföras utan spelarnas godkännande.

Fick grönt ljus

Under fredagskvällen hölls därför en omröstning där spelarfackets ”Return to play”-kommitté – bestående av 31 representanter, en per klubb – fick rösta för eller emot.

Minst 18 ja-röster behövdes för grönt ljus.

Och det har man fått, meddelade NHLPA i natt.

”Vår exekutiva kommitté har auktoriserat fortsatta förhandlingar med NHL om ett format med 24 lag så att en Stanley Cup-vinnare kan utses”, hette det i ett meddelande på fackets officiella Twitter-konto.

Nya förhandlingar väntar

Det innebär att säsongen med största sannolikhet kommer att slutföras, men det är fortfarande inte spikat exakt när, var och hur.

”Ytterligare ett antal detaljer måste förhandlas innan vi når en överenskommelse om att börja spela igen”, understryker NHLPA.

Gabriel Landeskog.
Gabriel Landeskog.

Gabriel Landeskog, Colorado Avalanches svenske lagkapten, är försiktigt optimistisk.

”Fortfarande mycket som ska falla på plats och detaljer som ska jobbas igenom men det är kul att det görs framsteg och vi får se vad som händer”, skriver han i ett sms till Sportbladet.

Enligt NHL-insidern David Pagnotta lär försäsongen dra i gång först i början av juli och sedan pågå i cirka tre veckor, vilket skulle innebära att matcherna kan börja först i slutet av juli.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN