”Har aldrig sett något likande”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Det otroliga hände i Chicago i natt.

Finländske Nashville-målvakten Pekka Rinne gjorde mål!

– Jag har aldrig sett något liknande. Otroligt roligt för honom, säger svenske backen Mattias Ekholm till Sportbladet efter det som tack vare Pekkas mål blev en 5–2-seger. 

Den stora nyheten skulle egentligen ha varit att segern i United Center blev den förste för purfärske Predators-coachen John Hynes.

Men den detaljen hamnade i skuggan av det som hände när 22 sekunder återstod av tredje perioden.

Finländske målvaktsveteranen Pekka Rinne hade pucken bakom förlängda mållinjen, såg att Chicago i sin desperata jakt på reducering hade tagit ut sin keeper och drog iväg ett skott över hela banan – och pucken gick rakt i den tomma kassen.

Klockrent skott

Vilt jubel utbröt bland lagkamraterna och undra på det. Inte sedan 2013, när Mike Smith stod för samma konstnummer, har en målvakt gjort mål i NHL.

– Ja, det var fantastiskt roligt att se. Under de år jag varit här har jag aldrig sett en målvakt göra mål. Inte på det sättet, med ett klockrent skott från så långt håll, säger en road Mattias Ekholm när vi når honom efteråt.

Spelarna omfamnade sin målvakt i vild glädje.
Foto: Nam Y. Huh / TT NYHETSBYRÅN
Spelarna omfamnade sin målvakt i vild glädje.
Foto: Nam Y. Huh / TT NYHETSBYRÅN

– Det är väl något Pekka drömt om också, så väldigt kul för honom. Samtidigt var det några killar som skojade om att det är för bra tungt att till och med ha gjort färre mål än målisen, he he.

Allra gladast är hockeyhjältarna från Music City dock just över att de faktiskt bärgade första segern under John Hynes – den förre New Jersey-coachen som tog över befälet när Peter Laviolette fick sparken i måndags.

– Det har tråkigt att ”Lavy” fick gå, vi har haft stora framgångar med honom och jag tyckte personligen väldigt bra om honom, det var han som släppte fram mig och gjorde mig till den back jag är idag, fortsätter ”Eky”.

Svenska poäng

– Samtidigt vet alla att det här en business och något var tvunget att hända och Hynes har gjort ett väldigt bra intryck direkt. Jag gillar verkligen de justeringar vi gjort i det defensiva spelet och det kändes som hela gruppen hade mer energi ikväll. Det här ska nog kunna bli bra.

Viktor Arvidsson styrde in ett av målen och såväl Mattias som Filip Forsberg bidrog med assists.

Publicerad:

LÄS VIDARE