Lucas Raymond

Nicklas Lidström hyllar Lucas Raymond: ”Steve Yzerman är nöjd”

Av: 

Mattias Karlsson

HOCKEY

Lucas Raymond får stor uppmärksamhet efter sitt hattrick för Detroit Red Wings.

Klubblegendaren Nicklas Lidström har varit över i Michigan och följt 19-åringen på nära håll.

– Steve Yzerman tycker att Lucas Raymond visar de kvaliteterna de draftade honom för och är mycket nöjd, säger ”Lidas”.

Lucas Raymond gjorde hattrick i 6–3-segern mot Chicago Blackhawks i Illinois.

Den högerskjutande forwarden från Göteborg har totalt gjort sju poäng på sex matcher i NHL och toppar rookieligan.

Nu 51-årige Nicklas Lidström var tillsammans med bland annat Henrik Zetterberg på plats på de tre första hemmamatcherna för säsongen.

Nicklas Lidström.
Nicklas Lidström.

Svenskarna var ute på isen när Dylan Larkin officiellt inför publik hyllades som ny kapten.

– Det där hattricket var helt otroligt, Lucas Raymond visade sin kvaliteter med att både kunna gå hårt på mål och ha ett starkt direktskott. Han har gjort helt otroligt bra från sig, han har fått spela i förstakedjan tillsammans med Dylan Larkin och Tyler Bertuzzi samt fått förtroende i powerplay i både fem mot fyra och fyra mot tre. Han får mycket speltid och får viktiga minuter, 16–18 minuter per match är mycket för en 19-åring. Han får verkligen chansen i offensiven och han har imponerat på mig, säger ”Lidas”.

”Väldigt smart spelare”

Så sent som förra säsongen hade Lucas Raymond nästan svårt att platsa i Frölunda i SHL emellanåt och fick begränsat med speltid och förtroende.

– Jag tycker att han har anpassat sig väldigt bra till NHL-hockeyn. Det går fortare på mindre rink och man måste ta snabbare beslut än i SHL. Han är stark på pucken, han har ett bra skott och han jobbar väldigt hårt. Första året handlar mycket om att hantera spela 82 matcher, med tätt schema och mycket resor, säger ”Lidas”.

Lucas Raymond.

Efter tidigare storhetsperioden i Detroit Red Wings håller general managern Steve Yzerman på med en ombyggnad av laget.

Nicklas Lidström har god kontakt med Steve Yzerman och pratade med honom under besöket i USA.

– Många har varit förväntningsfulla kring Lucas Raymond och han har levt upp till förväntningarna också. Steve Yzerman tycker att han är en väldigt smart spelare, som de såg när de draftade honom som totalt fjärde spelare. Steve Yzerman tycker att Lucas Raymond visar de kvaliteterna de draftade honom för och är mycket nöjd, säger ”Lidas”.

Gillar Seider också

Detroit Red Wings fortsätter att satsa mycket på svenska spelare och har valt många härifrån i draften de senaste säsongerna.

– De vill helt enkelt bara ta de bästa spelarna som finns tillgängliga. Scouten Håkan Andersson har varit länge i klubben, har bra öga för talanger och har en stark röst, säger ”Lidas”.

Med sju poäng på de sex första matcherna ligger Detroit Red Wings trea i atlantic division bakom Florida Panthers och Buffalo Sabres.

– De ser ljust på framtiden, men de vet att det är en bit kvar innan de kan vara med och slåss i toppen igen och ett slutspel är mest en bonus just nu. De yngre spelarna kommer bara att bli bättre och bättre. Backen Moritz Seider som var i Rögle är en annan spelare som har imponerat stort, säger ”Lidas”.

Kollat in Edvinsson

En annan Detroit Red Wings-draftad spelare är backen Simon Edvinsson som fått ett genombrott i Frölunda under hösten.

– Jag har sett Simon Edvinsson några matcher i Frölunda, men även när han spelade här i Västerås förra säsongen. På det sättet han har uppträtt har han varit framträdande i Frölunda, han har tagit kliv från förra säsongen. Han tar för sig väldigt bra och han ser bekväm ut i rollen, han vågar hålla i pucken och han vågar driva upp med pucken i anfallszon med sin fina skridskoåkning, säger ”Lidas”.

Lucas Raymond blev den tredje tonåringen som har gjort fyra poäng i en match för Detroit Red Wings efter Gordie Howe och Steve Yzerman.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Hattrick av Raymond i natt – toppar nu rookieligan i NHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Lucas Raymond

Detroit Red Wings

Nicklas Lidström

Steve Yzerman

NHL

Ishockey