Rakell i slutspelsform – mål och assist mot Detroit

Uppdaterad 2022-04-24 | Publicerad 2022-04-23

NEW YORK. Med mindre än en vecka kvar av grundserien tycks Rickard Rakell ha hittat slutspelsformen.

Han svarade både för ett snyggt mål och en briljant framspelning till Sidney Crosby när Pittsburgh mosade Detroit under lördagen.

– När man har kedjekamrater som Crosby och Jake Guentzel är det bara att hålla sig på tårna så blir det bra, säger prickskytten från Sollentuna till Sportbladet efter 7-2-knocken.

Innan ett fyra dagar långt matchuppehåll i början av den här veckan såg Penguins litet skakiga ut och förlorade fler matcher än vad som kändes hälsosamt så nära inpå slutspelet, men vilan har uppenbarligen gjort dem gott för sedan återkomsten i torsdags har de spelat förträffligt igen. Då nollade de Boston och idag följde de alltså upp med en 7-2-snyting mot Red Wings i Detroit.

– Ja, det spelschemat har varit intensivt ända sedan trade deadline så det betydde mycket att få några lediga dagar och ladda om batterierna, säger Rickard Rakell på telefon från Motor City.

– Idag stod vi för en riktigt fin insats och fick in en hel del puckar, det var roligt.

Med de två segrarna befäster de sin ställning som trea i Metropolitan och minimerar risken att tvingas gå upp mot Florida när playoff startar, men det är inte det avgörande enligt Rickard.

– Nej, första omgången i slutspelet kommer bli tuff oavsett vem man möter, så vi fokuserar inte så mycket på det. Vi vill bara spela så bra som möjligt och komma in i det med rätt känsla, förklarar den förre Anaheim-ankan.

Detroit hade en tung kväll mot Pittsburgh Penguins.
Detroit hade en tung kväll mot Pittsburgh Penguins.

Som själv verkligen spelade bra under lördagsmatinén och bidrog med två fina poäng. Först slog han en läcker målgivande passning till Sidney Crosby i slutet av första perioden, sedan tråcklade han själv in sitt tjugonde mål för säsongen i mitten av andra.

– ja, det var kul. Men när man har kedjekamrater som Crosby och Jake Guentzel är det bara att hålla sig på tårna så blir det bra, menar han.

Linus Ullmark var den store kungen på isen när Boston vann sin viktiga lördagsmatiné mot New York Rangers hemma i TD Garden.

Den 28-årige keepern från Lugnvik i Ångermanland – just tillbaka från skada – var rena väggen, stoppade 30 skott och ledde björnarna till 3-1-seger.

Även Hampus Lindholm var tillbaka från skada och gjorde visserligen inga poäng, men spelade utmärkt och belönades också med nästan 25 minuter i istid.

Mika Zibanejad prickade in Rangers tröstmål och är nu uppe i 29 fullträffar den här säsongen.

Rasmus Dahlin gjorde också mål under lördagseftermiddagen. I ett powerplay i början av andra perioden i Buffalos hemmamatch mot New York Islanders fick han pucken på blålinjen och bombade in trettonde målet för säsongen.

Även Victor Olofsson gjorde avtryck i protokollet med två assist och matchen vann Sabres med 5-3.

I Newark såg det ut som att Carolina skulle åka på en skrällförlust mot New Jersey. När fyra och en halv minut återstod låg de fortfarande under med 2-0. Men sedan kom den sedvanliga pushen. Brady Skjei reducerade och Nino Niederreiter kvitterade, på assist från Jesper Fast – och sedan avgjorde Seth Jarvis på övertid.

Så Hurricanes blir kvar i toppen av Metropolitan-tabellen.

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!