Blytung bortaseger – men fansen är ilskna

Almtuna tog en blytung bortaseger mot Södertälje och lämnade negativ kvalplats.

Men fansen riktar kritik mot klubben som valt att låna ut lagkaptenen – mitt i livsviktiga skedet av säsongen.

Almtuna har haft en tuff säsong så här långt och låg, inför kvällens bortamöte med Södertälje, på negativ kvalplats efter fem raka förluster.

Matchen var kanske den viktigaste för säsong eftersom Almtuna hade chansen att komma upp på säker mark och dessutom närma sig Södertälje i kampen om en slutspelsplats.

”Märkligt beslut”

Då hade samtidigt Uppsalaklubben valt att låna ut lagkapten (!) och nyckelspelare, Emil Berglund, till Djurgården under två matcher.

Det har upprört fansen.

– Vi har en knackig säsong och ligger illa till i tabellen. Då är det märkligt beslut att låna ut vår lagkapten. Många har reagerat eftersom han missar viktiga matcher. Jag har ingen aning får någon kompensation, men det blir konstigt, säger Niklas Skoglund i supporterklubben Red Lions.

Men trots saknaden av lagkaptenen, och fansens ilska, lyckades Almtuna ta en blytung seger i Scaniarinken.

Almtunas fans.
Almtunas fans.

Gick upp i tvåmålsledning

Efter slarv i hemmalaget kunde Sebastian Benker sno åt sig pucken som till slut hamnade i Georgs Golovkovs ägo och lettländare sköt ledningsmålet på ett friläge.

Södertälje kvitterade, men Viktor Hertzberg och Andreas Söderberg såg till att Almtuna gick upp i en 3–1-ledning inför tredje perioden.

Slutskedet av matchen blev dock dramatiskt.

Södertälje reducerade med två och en halv minut kvar och pressade på med utplockad målvakt.

Men Almtuna höll ut och tog en riktigt viktig seger och lämnar negativ kvalplats. Nu har Uppsalaklubben dessutom endast två poäng upp till just Södertälje.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!