Mika Zibanejads första mål för säsongen

PHILADELPHIA. Mika Zibanejad börjar varva upp.

Han prickade in säsongens första fullträff i Toronto i natt – och spelade sedan fram till Artemi Panarins avgörande mål på övertid.

– Det var såklart jätteskönt att göra mål, säger den svenske stjärnan till Sportbladet efter Rangers 2-1-seger.

Han har långsamt blivit hetare och hetare för varje match New York Rangers spelat, Mika Zibanejad – och i Scotiabank Arena i Toronto natt spräckte han alltså nollan för säsongen också.

13.49 in i första perioden fick han tag i pucken mitt i slottet och vispade iväg ett skott som först såg ut att ha gått i stolpen – men efter avblåsning visade det sig att gummit hade passerat mållinjen.

– Ja, först var jag även själv lite osäker på om den gick in, men alla på bänken sa att det var mål, hälsar den 28-årige stockholmaren i ett sms.

– Självklart var det jätteskönt att få göra ett.

Särskilt, får man anta, som Maple Leafs dominerade rätt kraftigt och hade varit i klar ledning om inte Igor Sjestiorkin spelat så bländande i gästernas kasse.

Superduon avgjorde

Han såg dock till att det stod 1-1 vid full tid – och sedan avgjorde firma Panarin-Zibanejad.

Mika vann en tekning och efter lite röra kom pucken till den ryske artisten och han smällde resolut in den bakom Jack Campbell.

– Vi gjorde absolut inte en bra match, men vi tar med oss en vinst och det är det som räknas i slutändan, konstaterar ”Zbad”.

Torontos skyttekung Auston Matthews begick för övrigt säsongsdebut efter att ha missat den inledande grundserieveckan på grund av en skadad handled och han vräkte iväg åtta skott på mål – utan att lyckas överlista den briljante ”Storken”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!