Tvingas vila trots succéspelet

Räddade Tre Kronor senast – nu får Magnus Hellberg börja på bänken

Magnus Hellberg får vila mot Schweiz.
Magnus Hellberg får vila mot Schweiz.

KÖPENHAMN. Tre Kronor har gjort sitt målvaktsval.

Enligt Sportbladets uppgifter får Anders Nilsson förtroendet mot Schweiz.

Men ledningen väljer att mörka:

– Ni får vänta och se, säger assisterande förbundskapten Johan Garpenlöv.

Tre Kronor gick in i turneringen utan en uttalad målvaktsetta. För ett år sedan kom Henrik Lundqvist in sent och blev den självklara ettan.

Men i den här turneringen har jättarna Magnus Hellberg och Anders Nilsson kämpat om förstaplatsen och kommer göra det under hela gruppspelet. Så här långt kan ingen klaga på resultatet.

Hellberg inledde de två första matcherna mot Vitryssland och Tjeckien. Sverige vann och Hellberg spelade stabilt. Nilsson fick förtroendet mot Frankrike och Österrike och höll nollan i båda två. Vancouvermålvakten har alltså inte släppt in något mål på sina 120 minuter i turneringen.

I går mot Slovakien var Hellberg tillbaka och räddade en svensk seger. Han svarade bland annat för ett par riktiga monsterräddningar. Efter matchen utsågs Hellberg till matchens lirare av sina lagkompisar.

Bestämdes redan före helgen

Men när Tre Kronor i dag ställs mot Schweiz får Hellberg flytta på sig. Anders Nilsson får chansen igen, något som enligt Sportbladets uppgifter var bestämt redan inför helgen.

Samma uppgifter säger att Tre Kronor inte har valt någon målvaktsetta inför gruppfinalen och slutspelet. Definitivt besked kommer att fattas inför mötet med Ryssland på tisdag.

Anders Nilsson står i kväll.
Anders Nilsson står i kväll.
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!