Beskedet: Patrick Cehlin borta året ut

avJonathan Nilsson

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Luleås Patrick Cehlin har ännu inte spelat en minut i årets SHL efter upprepade smällar mot huvudet.

Nu meddelar klubben att forwarden blir borta resten av året.

– Det är förmodligen det bästa för mig, min hälsa och min fortsatta karriär, säger Patrick Cehlin till lagets hemsida.

Patrick Cehlin kom till Luleå Hockey inför förra säsongen. Han började starkt med 24 poäng på 36 matcher innan han fick en smäll mot huvudet och missade avslutningen av säsongen.

På försäsongen har 27-åringen varit tillbaka på is och även deltagit i flera försäsongsmatcher. I ett av genrepen fick han dock en ny smäll mot huvudet, vilket har lett till att han inte spelat ytterligare några matcher efter det.

– Tidigare år kanske man hade spelat ändå, men jag vet bättre nu och måste lyssna på kroppen och det är det jag gör nu, säger Cehlin i en videointervju på lagets hemsida.

”Sjukskriven fram till nyår”

Luleå har tidigare inte velat uttala sig om skadeläget, men meddelar nu att Cehlin missar resten av året på grund av smällen mot huvudet.

– Det är så klart väldigt tråkigt för Patrick att han är i den här situationen. Men det känns samtidigt bra att han och vårt Medical Team har fattat det här beslutet att sjukskriva honom fram till och med nyår så att han kan fokusera helt på sin rehabilitering och bli bra igen, säger Stefan ”Skuggan” Nilsson till hemsidan.

– Det är självklart väldigt tråkigt, men ur det längre perspektivet har vi kommit fram till att det förmodligen är det bästa för mig, min hälsa och min fortsatta karriär, säger Cehlin.

Varit drabbad tidigare

Patrick Cehlin har tidigare i karriären drabbats av två hjärnskakningar som hållit honom borta från spel. En under sin tid i AHL och ytterligare en i Rögle säsongen 2016/2017 där han bara gjorde 17 matcher.

Nu fortsätter arbetet med att hitta en ersättare, berättar Nilsson.

– När nu det här beslutet är fattat intensifieras vår omvärldsbevakning för att se över vilka spelare som finns tillgängliga för att stärka upp vårat lag. Vi har ingen tidtabell för detta utan det viktiga är att det blir bra för föreningen i det långa loppet.

ARTIKELN HANDLAR OM