SHL Svenska hockeyligan

”Delade ut sömnpiller som godis”

Hockeystudion är tillbaka – ”Tellan” berättar hur sömntabelleter missbrukas på elitnivå

Av: 

Hans Abrahamsson

HOCKEY

Mikael Tellqvist tidigare lagkamrat, slagskämpen Daniel Carcillo, har öppet berättat om sina psykiska problem. 

I Hockeystudions podd målar ”Tellan” upp en skrämmande bild av hur frekvent sömntabletter används i NHL. 

Hockeystudion har också pratat med Johan Myrberg, en av initiatvitagarna till det supporterupprop som Sportbladet kunde avslöja förra veckan. 

Ros, Tellqvist och Abrahamsson är tillbaka och en ny hockeyvecka är inledd. Den förra var minst sagt turbulent där SHL:s vd Jörgen Lindgren fick sparken och den tillförordnade vd:n Michael Marchal fick svidande kritik efter sina första framträdanden. 

Det var även veckan då supportrarna i de 28 klubbarna i de två högsta ligorna gick samman och skrev ett gemensamt brev till de styrande i hockeyfamiljen.

Supporteruppropet levererade även fem punkter till förändring för att skapa attraktivare ligor och en bättre arenaupplevelse.

Fokus på den unga talangerna

Hockeystudion har ringt upp Johan Myrberg, kassör i Södertäljes ”Supporterklubben” och även en av författarna till brevet, för att få honom att utveckla bakgrunden till brevet och det konkreta innehållet.

Sedan får vi en inblick i hur vanligt det är med sömntabletter i NHL. I skuggan av förre lagkamraten Daniel Carcillo tragiska livsöde efter karriären avslöjar Tellqvist hur normaliserat bruket av sömntabletter är i världens bästa liga.

Dessutom blir det fokus på de unga talanger som även den här säsongen lyser upp SHL. De senaste veckorna har namn som Grans, Söderström, Raymond och Gunler debuterat. Vad ligger bakom den ständiga talangexplosionen i SHL?

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Mikael Tellqvist

Jörgen Lindgren

NHL

Hockeystudion

Ishockey