Djurgården värvar hemvändare

HOCKEY

Djurgården hockey värvar forwarden Alexander Fällström, 24, från Bostons farmarklubb Providence Bruins.

Fällström som spelat juniorhockey i Dif återvänder därmed till klubben.

– Han kände att det var läge att ta ny sats i karriären och fortsätta utvecklas här, säger Djurgårdens vice VD KG Stoppel till Dif:s hemsida.

Foto: ALL OVER PRESS
Alexander Fällström i Boston Bruins-tröjan under uppvärmningen till en träningsmatch mot Montreal 2013.

Alexander Fällström lämnade Djurgården 2007 för spel i USA där han bland annat spelat fyra säsonger för Harvard University.

Vid lunchtid beräknas Fällström landa i Stockholm för att senare under dagen genomgå en läkarundersökning med Djurgårdens läkare.

Om 24-åringen får godkänt vid undersökningen skrivs ett kontrakt som börjar gälla omedelbart och sträcker sig över säsongen 2015/2016.

Fällström är en forward som Djurgården kan få stor nytta av tror KG Stoppel.

– Det är en spelare med enormt bra karaktär. Han har både tyngd och skills. Han är en pusselbit som kan utveckla den befintliga truppen. Vi har varit över och sett Alexander i Providence och ser att vi kan använda honom på ett annat sätt som passar hans spel bättre. Vi ser en annan kapacitet i honom, säger han till Dif:s hemsida.

Draftad 2009

Fällström draftades 2009 av Minnesota Wild i den fjärde rundan som nummer 116 totalt. Han kommer närmast från Bostons farmarlag Providence Bruins där han spelat de senaste två säsongerna.

– Det är kul att Alexander är tillbaka i Djurgården. Vi har haft en dialog under en ganska lång tid efter collegehockeyn och de två senaste åren i farmarlaget. Han kände att det var läge att ta ny sats i karriären och fortsätta utvecklas här, säger Stoppel.

Djurgården ligger för närvarande på en sjundeplats i SHL med 17 poäng på tolv matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM