"Vi gräver ner stridsyxan nu"

avErik Karlsson, Markus Wulcan

Publicerad:
Uppdaterad:

Luleåtränaren stor i nederlaget

Göteborg/Stockholm. Grus- och grisattacker, avstängningar och överklagningskupper.

Men när dammet lagt sig var Joakim Fagervall inte bitter.

– Vi gräver ner stridsyxan nu, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
Fagervall.

Det har varit en matchserie som innehållit det mesta. I första matchen var det tacklingen mot Cam Abbott, i den andra en klassisk grusattack, den tredje fick gris-tema och avstängningen på Chris Abbott med efterspelet som följde hela vägen till kuppen inför kvällens avgörande match.

När allt var över så kunde Luleå ta semester.

– Det känns surt som fan att förlora, självklart. Men det har varit en härlig matchserie som innehållit det mesta. Det har varit ganska ärliga tag förutom några olycklig situationer, men sådant händer ju, säger Joakim Fagervall som också passade på att hylla domarnas insats i den avgörande matchen där första målet blev omdiskuterat.

”Vi är de fula lappjävlarna”

– En stor eloge till domarna som gör det bra. De gjorde rätt när det gäller utvisningen i samband med det första målet. Först tyckte jag inte det så klart, men när jag ser den i efterhand är det inget snack. Vi fick fördel där och utvisningen är korrekt. Jag bad om ursäkt.

Hur ser du på Frölundas uppträdande i serien?

– Jag har inte brytt mig så mycket om det. Det här är en show. De är ju goa gubbar och det är bara att gilla läget. Och vi är de fula lappjävlarna, det har vi fått höra några gånger. Men det tar vi så gärna, säger Fagervall och garvar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM