Hoppas på repris från 1995

Publicerad:
Uppdaterad:
HV71 efter guldet 1995
Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
HV71 efter guldet 1995

HOCKEY

JÖNKÖPING. För 24 år sedan slutade HV71 åtta i tabellen, men tog sedan SM-guld.

Nu hoppas Jönköpingsklubben på en favorit i repris.

– Klart att vi har siktet inställt på att gå hela vägen, säger Simon Önerud.

Efter en säsong som varit minst sagt upp och ner slutar HV71 åtta i tabellen. I åttondelsfinalen väntar nu Rögle.

– Rögle är ett skickligt hockeylag, med förstakedjan, med Ted (Brithén), i spetsen. De får vi verkligen se upp med. Sedan har de ett riktigt bra powerplay, inte minst på slutet, säger Simon Önerud, 30, som gjorde två mål i 4-0-segern mot Linköping.

HV71 var inne i en tung period efter landslagsuppehållet i februari. Laget hade ett tag endast en vinst på nio matcher, men HV71 har nu avslutat grundserien med tre vinster på de fyra sista matcherna.

– Det handlar om att vinna matcher. Det är mycket mentalt i hockey och förhoppningsvis kan det här ge oss en extra skjuts i rätt riktning inför det roliga, säger Önerud.

”Så klart drömmen”

När HV71 säkrade klubbens första SM-guld 1995 slutade man också åtta i grundserien, och sedan slutade säsongen med guld. Nu hoppas laget kunna upprepa den bedriften.

– Guld är så klart drömmen, men vi ska inte gå händelserna i förväg. Nu är det Rögle som gäller först, men det klart att vi har siktet inställt på att gå hela vägen, säger Önerud.

Hur minns du guldet 95?

– Jag minns faktiskt det även om jag bara var sex, sju år. Det är ett av de första minnena jag har från HV:s a-lag. Jag började 92 eller 93 i hockeyskolan, men det var grymt kul. Det har man goda minnen från, och sådana vill man såklart skapa igen, säger Önerud.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!