Rakell: ”Väldigt glad över utdelningen”

Foto: Graham Hughes / TT / NTB Scanpix
HOCKEY

NEW YORK. Rickard Rakell skjuter skarpt igen.

Han satte 22:a målet för säsongen när Anaheim i natt slog Buffalo – och börjar får lite häng på William Karlsson i toppen av svenska målligan.

– Jag försöker göra mål i alla matcher, men tar inget för givet och är väldigt glad över att jag fått utdelning på slutet, säger han till Sportbladet efter 4-3-segern.

Han vann svenska målligan med 33 fullträffar förra säsongen, och nu verkar det som att Rickard Rakell efter en liten berg-och dalbana under hösten är på väg mot 30-barriären igen.

Han stänkte alltså in säsongens 22:a balja i Buffalo i natt, tillika sitt fjärde på de senaste tre matcherna – och sammanlagt stod den 24-årige stockholmaren för nio poäng under den fem matcher långa bortaresa som avslutades mot Sabres.

– Mja, om jag når 30 igen får vi se, jag tycker det varit väldigt mycket upp och ner den här säsongen, säger han när ni vi når honom efter matchen.

”Fick avsluta roadtripen med en seger”

– Jag försöker göra mål i alla matcher, men tar inget för givet och är väldigt glad över att jag fått utdelning på slutet. Det stärker självförtroendet.

Segern i Keybank Center satt för övrigt hårt åt;  först på övertid kunde Adam Henrique sätta avgörande 4-3.

– Ja, det blev så, men vi är glada att vi fick avsluta den här roadtripen med en seger. Den började bra och slutade bra och nu blir det en skön resa hem till Kalifornien, säger Rickard.

▪▪▪

Eddie Läck debuterade för New Jersey Devils i natt.

Han fick hoppa in efter halva bortamatchen mot Ottawa, när Keith Kincaid hade släppt in fyra mål.

Den 30-årige Norrtälje-sonen tog 11 av 12 skott och såg helt okej ut.

– Jag var lite stirrig i början, men det kändes bättre och bättre ju längre matchen led, säger han till Bergen Record.

Senators vann till slut med 5-3. Erik Karlsson och Fredrik Claesson stod för varsin assist.

▪▪▪

Elias Lindholm gjorde femtonde målet för säsongen i Carolinas streckdrama mot Philadelphia hemma i PNC Arena i Raleigh. Det räckte till en poäng, men på övertid satte Jordan Weal avgörande 2-1 för gästerna.

▪▪▪

Minnesota stod för säsongens kanske hittills mest övertygande insats och slog St. Louis med 6-2 hemma i Excel Energy Center.

Gustav Olofsson spelade fram till ett mål signerat Nino Niederreiter - och Alex Steen hade assist på ett av Blues tröstmål.

▪▪▪

I Detroit slet Red Wings tappert mot Boston, men fick till slut ge sig. Björnarna, som är i ruskigt slag, vann med 3-2. Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall tillskrevs varsin assist – medan Tuukka Rask i Boston-kasse bärgade poäng för 21:a matchen i rad.

▪▪▪

Florida har sent omsider vaknat till liv och tog fjärde raka hemma mot Vancouver under natten. Resultat: 3-1. Finländske centerstjärnan Aleksander Barkov stod för två av målen.

▪▪▪

Arizona bjöd Winnipeg på oväntat hårt motstånd på Manitoba-prärien, men det räckte inte för dem heller. Jets vann med 4-3. Toby Enström hade en assist för hemmalaget och Oliver Ekman-Larsson en för gästerna.

▪▪▪

I Colorados hemmaseger mot San Jose – 3-1 – var det Patrik Nemeth som svarade för enda svenskpoängen, i form av en assist i slutperioden.

▪▪▪

Chicagos chanser att hålla sin mångåriga slutspelssvit vid liv blir alltmer mikroskopiska. De förlorade även mot Calgary i natt, med 3-2, och har därmed sju poäng upp till strecket.

Missa inte OS-bibeln – med hockeyspecial 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL