Nådde milstolpen: ”Jag är stolt”

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NASHVILLE. John Klingberg nådde en klassisk milstolpe i natt.

Han stod för säsongens 50:e assist när kompisen Jamie Benn styrde in det avgörande 2-1-målet i slutet av Dallas dramatiska hemmamatch mot mot Anaheim.

– Det är jag stolt över, säger ettan i backarnas poängliga till Sportbladet.

Ja, göteborgske Dallas-backen John Klingbergs succésäsong bara fortsätter.

Han har varit etta i backarnas poängliga praktiskt hela säsongen och stod alltså för assist nummer 50 hemma mot Anaheim i natt.

Det betyder att han delar sammanlagda niondeplatsen i assistligan med ingen mindre än Connor McDavid – och att han har sju framspelningar tillgodo på näst bästa backarna, det vill säga Erik Karlsson och Brent Burns.

Foto: Tony Gutierrez / TT

– Jag är stolt över det, säger ”Burger” när vi når honom efter segern mot Ducks.

– Det är inte det enda viktiga, men jag är ju en offensiv back och ska producera poäng och 50 assist är en bra siffra. Den ger mig självförtroendet.

”Karaktär och styrka”

Det var inte vilket mål som helst den 25-årige artisten spelade fram till i natt heller. I ett powerplay 14.23 in i slutperioden fick han pucken strax innanför blålinjen, fintade ett skott, forcerade in i slottet – och drog på en pärla som Jamie Benn elegant kunde styra in till 2-1.

Därmed fullbordade Stars en vändning i tredje perioden – för fjärde hemmamatchen i rad.

– Det finns en del att jobba på, vi ska inte behöva hamna i läget att vi måste vända i slutperioden varje gång, fortsätter John.

– Men samtidigt visar det på en jäkla karaktär och styrka att vi hela tiden klarar av det.

”Längsta bortaresan”

Nu väntar en sex matcher lång roadtrip i österled för Dallas – mot i tur och ordning Pittsburgh, Montreal, Toronto, Ottawa, Winnipeg och Washington.

– Det är längsta bortaresan på hela säsongen och den blir extremt viktigt, inte minst med tanke på hur extremt tajt det är i vår division, konstaterar assistkungen från Göteborg.

Rickard Rakell hade assist på Ducks enda mål, inprickat av Ryan Getzlaf i första perioden.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM