Hörnqvist: ”Malkin har varit helt otrolig i år”

HOCKEY

NEW YORK. De gav helt i onödan bort en match mot New York Rangers igår.

Så i natt var den lidelsefulle Patric Hörnqvist extraordinärt taggad och såg med två mål och en assist till att regerande mästarna vann i Montreal.

– Vi vill ju vinna vår division. Då kan kan vi inte spela som i New York. Det måste se ut som ikväll, säger hjälten till Sportbladet efter 5-3-segern

Det väckte viss förvåning att regerande mästarna lyckades förlora mot New York Rangers på Madison Square Garden.

De var klasser bättre och har betydligt mer att spela för än det avhängda Manhattan-laget, men på grund av en blek slutperiod slarvade de ändå bort en poäng.

– Ja, den tredjeperioden var nog den sämsta på hela säsongen. Det var inte de som slog oss. Vi gav bort segern, säger Patric Hörnqvist på telefon från Montreal.

– Men desto skönare var det att se hur vi replikerade mot Canadiens ikväll. Vi gjorde en riktigt bra match här.

Foto: Eric Bolte / X02835

”Helt annat go i laget”

Ja, de hamnade visserligen i tidigt 2-0-underläge men hade utjämnat innan förstaperioden var över och gick sedan loss till 5-3-seger.

– Det var ett helt annat go i laget idag. Det kändes när vi låg under i början, det blev ingen som helst panik i båset. Vi visste att vi kunde vända och det gjorde vi, fortsätter ”Bengan”.

– Det är så här det här måste se ut. Vi kan inte spela som i New York igår om vi ska kunna uträtta det vi vill.

”Malkin helt otrolig i år”

Det var i mångt och mycket den 31-årige slåttermaskinen från Sollentuna själv som anförde comebacken. Han gjorde två mål – varmed han är uppe i sammanlagt 22 – och spelade fram till ett.

– Mm, det var roligt. Men jag fick bra hjälp av ”Hagge” (Carl Hagelin), framförallt stod han för en fin insats på andra målet, när han drog iväg skottet som jag kunde styra in, säger han.

– Det går överhuvudtaget bra för vår kedja, men så spelar vi ju med Malkin också. Han har varit helt otrolig i år, han vänder matcherna på egen hand, som Crosby brukar göra, och borde definitivt vara med i Hart Trophy-diskussionen. För mig och ”Hagge” handlar det mest om att försöka skapa ytor åt honom. Får han dem är han extremt svår att stoppa.

Med segern står Penguins på samma poäng – 87 – som divisionsettan Washington men eftersom de spelat två matcher fler får de tills vidare nöja sig med andraplatsen.

– Vi vill absolut vinna divisionen och få hemmaplansfördel i slutspelet så länge det går, klargör tvåmålsskytten Hörnqvist.

NHL-svenskarna som tjänar bäst 00:29

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL