Jets-stjärnan Patrik Laine hjälte på flygplan

Foto: Jason Halstead / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Patrik Laine.

avStaffan Dickson

HOCKEY

En full passagerare spred oro bland barnen på planet från Malaga till Helsingfors.

Då uppenbarade sig den finske hockeystjärnan Patrik Laine – och efter att han skrivit autografer och ställt upp på selfies sänkte sig lugnet åter över kabinen.

Patrik Laine är van att iklä sig hjälterollen, men kanske inte efter avslutad NHL-säsong.

Under en flygning mellan Malaga och Helsingfors stod dock Winnipeg Jets-stjärnan för en heroisk insats mitt i sommaren.

En stund efter att planet lyft meddelade kaptenen att det skulle gå ner för landning i Paris där polisen skulle omhänderta en berusad passagerare.

Den överförfriskade mannen ska enligt den finska tidningen Ilta-Sanomat ha börjat skrika hot och obsceniteter till sina medpassagerare. Ett beteende som spred oro bland ett 20-tal barn som satt i närheten.

På väg hem från golfturnering

Då trädde Patrik Laine in i handlingen. Hockeystjärnan, som var på väg hem till Finland efter att ha spelat en golfturnering i Spanien, gick runt mellan stolsraderna och skrev autografer och tog bilder med alla barn som ville.

Det kanadensiska hockeymagasinet Game On skriver att Laine även ska ha försökt avleda barnens uppmärksamhet genom att dela med sig av berättelser från sin egen ungdom och ställa frågor om vilka hockeylag och spelare de gillar mest.

Hemma i Finland ska Laine nu ladda upp inför sin tredje NHL-säsong. På de två första har 20-åringen gjort 134 poäng, varav 80 mål.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL