Sjipatjov om Vegas: ”Fruktansvärd mardröm”

Foto: John Locher / TT / NTB Scanpix

avLinus Norberg

HOCKEY

Vegas Golden Knights charmade en hel hockeyvärld och gick till Stanley Cup-final.

Men nu får klubben – och staden – en rejäl smocka av Vadim Sjipatjov.

– Jag har försökt att glömma allt – en fruktansvärd mardröm, säger 31-åringen om sin korta tid i klubben.

Nybildade Vegas Golden Knights gick osannolikt hela vägen till Stanley Cup-final, innan framgångssagan tog slut mot Washington Capitals.

Flera i Las Vegas-klubben gick från utfyllnadsspelare i andra NHL-klubbar till firade stjärnor, bland andra svenske William Karlsson.

Men för en av dem gick det inte lika bra.

Vadim Sjipatjov, 31, var poängkung i KHL som värvades till Golden Knights som en tilltänkt förstecenter och fick ett tvåårskontrakt värt 75 miljoner kronor.

Redan omgående skickades han ner till farmarlaget.

Och efter bara tre NHL-matcher bröts kontraktet.

”Ville inte slösa min tid”

Den ryske stjärnan återvände hem till KHL (SKA St. Petersburg), fick i stället vinna OS-guld och nu pratar han om sin tid i Las Vegas.

Till ryska Sport-Express skickar han en rejäl känga till både klubbledningen och staden.

– Jag pratade ständigt med tränarna. Men du vet hur det är i Amerika; ”Vadim, vi är nöjda med allt, du utvecklas bra, allt är bra”. I Ryssland berättar de direkt vad de inte gillar med dig och du kan börja jobba med de sakerna.

– Sedan sa de helt plötsligt att de ville göra sig av med mig. Men de berättade att en affär kunde ske i morgon eller om en månad och jag ville absolut inte slösa tid på att vänta på ett beslut.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sågar staden

Om Sjipatjov inte trivdes i klubben var tillvaron utanför isen knappast bättre.
I intervjun pratar han också om hur han vantrivdes i staden.

– Du kan vara i Vegas en vecka för nöjets skull, men det är omöjligt att leva där. Vi hyrdes ett hus i vad jag trodde var ett bra område. Men det fanns ingenting där. Jag kunde gå ut på gatan och det var helt tomt. Det var som att jag bodde helt ensam.

– En gång tog jag med barnen till en vattenpark. Då var vi tvungna att gå genom ett casino. Jag var tvungen att klämma igen näsan med händerna för att det luktade så mycket rök, jag vill inte andas in tjock tobaksrök. Och ”The Strip”, ja. Det är möjligt att promenera runt där. Än sen? Gambling är inget som intresserad mig över huvud taget. Och det finns inget mer än det i staden.

Till nästkommande säsong har Sjipatjov bytt KHL-klubb, till Dynamo Moskva.

Han försöker också glömma sin tid i USA.

– Jag har försökt att glömma allt – en fruktansvärd mardröm.

Dagens tv-höjdare 13 juli 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM