Dahlén om vännens dundersuccé: ”Folk försöker sätta ord”

avSimon Norberg

Själv ledde han Timrå IK tillbaka till SHL.

Sedan fick han se sin tidigare radarpartner, Elias Pettersson, spela hem SM-guldet till Växjö.

– Det är svårt att hylla honom, för vad man än säger är det för lite, säger Jonathan Dahlén som nu hoppas på en återförening.

För knappt fyra år sedan lärde Jonathan Dahlén, 20, och Elias Pettersson, 19, att känna varandra. I fjol bildade de en fruktad duo i Timrå. Tillsammans svarade talangerna för 97 poäng i den rödvita dressen.

Därefter drog Dahlén över till Vancouvers organisation innan han sedan återvände till Timrå och förde upp klubben till SHL. Nu är han tillbaka i Nordamerika och i kväll spelar han slutspelshockey i AHL med Utica Comets.

Såg matchen på hotellrummet

Pettersson flyttade till Växjö och i dag fick 19-åringen fira SM-guld och ta emot priset som slutspelets mest värdefulla spelare.

Från ett hotellrum i Toronto, inför den andra slutspelsmatchen mot Toronto Marlies, följde Jonathan Dahlén sin tidigare radarpartner.

– Jajamän. Han är svår att missa. Det går inte riktigt att sätta ord på det han gjort. Folk försöker till höger och. vänster, men det finns inga ord. Det är svårt att hylla Elias, för vad man än säger är det för lite, konstaterar Dahlén när Sportbladet når honom.

Den här säsongen har ni, parallellt med varandra, haft väldigt stor framgång. Är det så du också ser på det?

– Ja, det tycker jag väl. Det är klart att han spelade i en högre serie än mig. Men det är två stora saker för två stora föreningar (SM-guld och SHL-avancemang). Men Timrå är klubben i både mitt och Elias hjärta. Så det är häftigt. Det Växjö har lyckats med är häftigt, men jag är mest glad för hans skull. Jag unnar honom verkligen det.

1 av 18 | Foto: Andreas Bardell / ANDREAS BARDELL

Hyllas av Vancouver

Vancouver Canucks äger rättighererna för båda spelarna och till hösten kan de komma att återförenas igen.

– Det hade så klart varit skitkul. Men jag måste tänka på att jobba stenhårt i sommar för att få den chansen. Det hade varit skitkul att lira med honom och återförenas igen efter Timråtiden.

Senare under kvällen lade Vancouver Canucks själv ut en hyllning till sin draftetta (Pettersson gick som nummer fem totalt förra sommaren), på sin Twitter.

”Det ser bra ut guldpojken”, löd texten.

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SHL-slutspelet herrar SDHL-slutspelet Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL