Tredje raka för LHC

HOCKEY

Frölunda spräckte Kärpäts nolla i Nordic Trophy

Foto: Mikael Håkanson gjorde mål för Linköping.

Tappara–HV 71 5–4 (3–0, 2–2, 0–2)

Mål, HV 71: Yared Hagos 2, Kim Staal, Andreas Falk.

Kommentar: HV 71 var inte alls med i matchinledningen. Efter första perioden ledde Tappara med 3–0 och efter halva matchen stod det 5–1. Sedan hjälpte det inte att HV 71 jobbade sig in i matchen och reducerade tre gånger.

– Vi jobbade oss in i matchen och blev bättre och bättre. Vi vinner sista perioden med 2-0 och det är positivt att vi kunde avsluta bra, säger HV:s assisterande tränare, Thomas Ljungbergh, till klubbens hemsida.

Jokerit–Färjestad 3–4 (0–1, 2–2, 1–1)

Mål, Färjestad: Mikael Johansson, Peter Nordström, Martin Johansson, Emil Bejmo.

Kommentar: Efter två förluster tog Färjestad första segern i Nordic Trophy. I de två första perioderna böljade spelet fram och tillbaka, men sista 20 minuterna tog Färjestad tag i spelet. Junioren Emil Bejmo gjorde 4–2 efter 2.33, och även om Jokerit reducerade efter 10.05 hade Färjestad kontroll på händelserna.

HIFK–Linköping 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)

Mål, Linköping: Mikael Håkanson, Eric Beaudoin, Teemu Aalto.

Kommentar: Linköping fortsätter vinna i Nordic Trophy. Tredje raka segern kom i går mot IFK Helsingfors. Målvakten Jonas Fransson höll nollan och nyförvärvet från Mora, Eric Beaudoin gjorde mål för tredje matchen i rad. Linköping är nu enda obesegrade klubb i Nordic Trophy och toppar tabellen två poäng för en kvartett lag.

Kärpät–Frölunda 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)

Mål, Frölunda: Tomi Kallio, Andreas Holmqvist, Niklas Andersson.

Kommentar: Frölunda blev första lag att göra mål på Kärpät, och passade även på att spräcka de finska mästarnas förlustnolla. Tränaren Ulf Dahlén hade valt att sätta ihop Niklas Andersson och Tomi Kallio igen med Riku Hahl som center. Kedjan var inne alla målen och Kallio var inblandad i samtliga tre mål.

TPS–Djurgården 2–6 (0–1, 0–5, 2–0)

Mål, Djurgården: Timmy Pettersson, Christian Eklund, Niklas Anger, Kristofer Ottosson, Andreas Engqvist, Jimmie Ölvestad.

Efter två raka förluster fick Djurgården rejäl utdelning mot TPS. Segern grundlades i mittperioden som Djurgården vann med 5–0.

– I dag gick vi på tuffare och det var även vad vi önskade av spelarna före match. Vi spelade rejälare och dessutom var vi riktigt effektiva, säger Djurgårdens tränare Tomas Montén till klubbens hemsida.

Montén var extra nöjd med målvakten Stefan Ridderwall och kedjan med Niklas Anger, Kristofer Ottosson och Nicklas Danielsson.