”Ett jävla skitmål”

avDaniel Sjöberg

Luleå tog ny poäng

Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX /
Hockey på låg nivå.

Luleå fortsätter att plocka poäng.

Men trots 1–1 borta mot svenska mästarna är man inte nöjda.

– Jag är nöjd med poängen, men det blev en jobbig match för oss. Vi får inget flyt, säger tränaren Roger Rönnberg till PPV.

– Vi får gå på tandköttet.

Han höll nollan i nästan 46 minuter. Sedan tvingades Mattias Modig kapitulera för HV71:s lagkapten Johan Davidsson som fastställde slutresultatet 1–1. En rättvis poäng, men Modig var långt ifrån glad.

– Det gick väl helt okej. Surt att vi inte får med oss tre poäng. Ett jävla skitmål, säger han till PPV om Davidssons kvittering.

”Visar styrkan”

Modig räddade 37 skott och var den som stoppade hemmalaget från att komma ikapp tidigare och till slut gå förbi. Luleå fortsätter dock sin fina form och nu har laget också höga krav på sig själva. En poäng borta mot mästarna är inte tillräckligt bra.

– Det visar litegrann våran styrka som lag nu. Vi har sagt att vi måste ta de här segrarna nu när det inte stämmer också, säger Roger Rönnberg.

Luleå tog ledningen redan efter 6.18 genom Linus Ortmark. Ingen rolig start för skadade Stefan Livs ersättare Andreas Andersson. Denne spelade dock upp sig och gjorde precis som Modig en riktigt bra match och duon var den främsta anledningen till den målsnåla tillställningen.

– Jag tycker att vi gör en jättebra match. Själv tycker jag att jag var lite för het första perioden. Jag kom in i mdet mer och mer, säger Andersson till PPV.

Klarar ansvaret

Han har mest fått agera båsvakt, men visade nu att han är beredd att ta hand om buren så länge Stefan Liv blir borta.

– Självklart är det roligt att få gå ut och ta ett eget ansvar, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM