Totalsågad – direkt i tv

HOCKEY

”Nästan pinsamt att se en sån kille”

1 av 2 | Foto: Djurgårdens Fredrik Bremberg kvitterade i den andra perioden. När Frölunda avgjorde med sitt 2-1 i den tredje så blev han totalsågad av kommentatorn Calle Johansson.

GÖTEBORG

Totalsågad i direktsändning av förre NHL-proffset Calle Johansson.

Men Djurgårdens forward Fredrik Bremberg har ingen lust med ordkrig.

- Jag bryr mig överhuvudtaget inte, förklarar han.

Bremberg är en av Djurgårdens mest rutinerade spelare och när det går tungt för laget ska han visa vägen. Åtminstone enligt Calle Johansson, expertkommentator på Canal +.

- En så pass rutinerad spelare kan inte åka och dra fötterna efter sig och det är nästan pinsamt att se en sån kille hur han uppträder, sa han i samband med Frölundas segermål.

"Jag är rätt nöjd"

Men Bremberg kan inte förstå kritiken och vill egentligen inte uttala sig innan han sett inslaget och hört själv vad Johansson sagt.

- Om det gäller deras segermål så är det möjligt att han har rätt men sett över hela matchen är jag rätt nöjd. Kritiken får stå för honom och för min del går det in i örat och ut på en gång , förklarar Bremberg.

Släckte lampan

Det var också Bremberg som kvitterade Frölundas ledning i slutet av den andra perioden. Han fick ett pass av Patrick Thoresen in numerärt underläge och petade in pucken mellan benskydden på Tommy Salo.

- Det fanns inte så mycket att spela på där men den gick ju in, säger han.

Men så kom Frölundas segermål när det började se ut som att Djurgårdens slit skulle ge en poäng. Ronnie Sundin fick pucken vid blå och hade gott om tid på sig utan att bli störd.

Det var Fredrik Brembergs uppgift att störa Sundin.

- Ja, det är möjligt, säger han.

Men samtidigt var Djurgårdens spelare rejält tröttkörda under slutet av matchen och kände sig dessutom förfördelade av domaren Lars-Johan Ryhed. Lagets tränare, Charles Berglund, var inte nådig i kritiken.

- Vi skulle haft ett fem mot tre när dom lägger pucken över sargen och sedan kör dom över Lassila vid sista målet. Klart att jag är förbannad, förklarade Berglund.

Klart är också att alla förluster tar hårt på Djurgården och kanske att laget kan gadda sig samman efter matchen mot Frölunda. Matchen visade trots allt att man kan störa de bästa lagen.

Johanssons sågning - ord för ord

Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM