Båda topplagen bortaförlorade

avEmelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

"Inte ofta vi släpper in fyra mål"

Tingsryd och AIK är överlägsna i tabelltoppen.

Men ikväll tog det stopp för båda lagen på bortaplan.

Två jumbolag blev för tuffa.

Succélaget Tingsryd leder överraskande hockeyallsvenskan och kom ikväll från fyra raka segrar.

Björklöven har istället en tendens att vinna och förlora varannan match. Dagens hemmaseger mot serieledaren var därför en tung skalp.

Två snabba mål

Det var två snabba mål som bäddade för segern. William Quist och Alex Hutchings gjorde varsitt mål matchens fyra första minuter.

– Ettan kom som en blixt från klar himmel, men vi tackar och tar emot. Det var lite likadant med tvåan. Det var två billiga mål som vi verkligen fick energi från, säger Björklövens assisterande tränare Markus Åkerblom på presskonferensen.

När det sedan blev ytterligare två Löven-mål i den andra perioden spelade Tingsryds två reduceringar mindre roll.

– Det är inte ofta vi släpper in fyra mål. Tre av dem skulle vi lätt bli av med om vi bara tuffar upp oss. Jag är inte nöjd med starten, den är alldeles för dålig mot ett lag som Löven, säger tränaren Magnus Sundquist.

Tungt för AIK

Förlusten spelade också mindre roll i den absoluta toppstiden efter som AIK, som skuggar laget, också åkte på en tung – och överraskande förlust – mot nästjumbon Asplöven.

37 skott på mål resulterade bara i ett mål och Simon Olsson och Emil Sylvegårds mål fixade en trepoängare till hemmalaget.

Publicerad: