NHL-karriären väntas vara över för Jaromir Jagr

Foto: Jeff McIntosh / TT / NTB Scanpix
HOCKEY

En av de absolut största ser ut att ha gjort sitt i NHL.

Jaromir Jagr, 45, lämnar Calgary Flames och väntas nu återvända till Tjeckien för spel i moderklubben.

Har vi sett det sista av en NHL:s främsta spelare någonsin? Ja, det mesta talar för det.

Efter att ha satts upp waivers av Calgary Flames under gårdagen valde inget annat lag att plocka in tjecken, som därmed ser ut att ha gjort sin sista match i NHL.

Den numera 45-åriga Jagr fick kontrakt med Calgary så sent som i början av oktober förra året men han har haft återkommande problem med skador.

Tvåa i poängligan efter Gretzky

Han har endast varit ombytt i 22 matcher och svarat för ett mål och sex assist den här säsongen. Totalt under hans NHL-karriär som spänner över tre årtionden har Jagr gjort 766 mål och 1921 poäng.

Men det är han den näst bäste poängplockaren i ligans historia efter Wayne Gretzky, som sitter säkert med sina 2 857 poäng.

Vunnit Stanley Cup, OS och VM

Jaromir Jagr debuterade i NHL 1990, endast 18 år gammal, och vann Stanley Cup med Pittsburgh Penguins under sina två första säsongen. Efter Penguins har han även representerat Washington, New York Rangers, Philadelphia, Dallas, Boston, New Jersey, Florida och Calgary.

Under åren 2008–2011 spelade han för Avangard Omsk i KHL.

På landslagsnivå har Jagr också varit framgångsrik. Tillsammans med Tjeckien vann han OS i Nagano 1998 samt VM 2005 och 2010. Han har dessutom vunnit NHL:s poängliga fem gånger.

Nu väntas Jaromir Jagr vända hem till Tjeckien och spela för moderklubben Kladno i andradivisionen, skriver TSN-journalisten Bob McKenzie på Twitter. En klubb som Jagr dessutom är majoritetsägare i.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL