De drabbas hårt av OS: ”Jävligt konstigt...”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Brynäs och Skellefteå drabbas hårdast av OS.

Gävlelaget tvingas klara sig utan sitt första backpar och tränaren Tommy Sjödin är kritisk till SHL:s schemaläggning.

– Det är jävligt konstigt att vi ska bli drabbade, säger han.

Den svenska OS-truppen är uttagen och innehåller totalt nio spelare från SHL.

Samtidigt som Tre Kronor jagar guld i Sydkorea tvingas flera klubbar gå in i det viktiga skedet av säsongen utan sina främsta spelare tillgängliga.
Brynäs, bland andra.

Många hade nog inte räknat med att Simon Bertilsson skulle ta plats i OS-truppen och eftersom Ryan Gunderson redan är uttagen i USA:s trupp, tvingas Gävleklubben att spela utan sitt första backpar i fyra matcher.

– Vi har varit medvetna om det här länge och kan inte göra annat än att spela med det materialet vi har, säger Brynästränaren Tommy Sjödin som dock är kritisk till hur SHL har lagt spelschemat.

”Vet inte hur man diskuterat...”

Brynäs spelar dessutom en extra match, en flyttad sådan, mot Örebro den 15 februari.

– Det är jävligt konstigt att vi SHL-lag ska bli drabbade. Jag vet inte hur man diskuterat det här, men vissa är ju mer drabbade än andra. Och några drabbas inte alls, säger Sjödin.

Vad betyder det rent sportsligt att behöva klara er utan Bertilsson och Gunderson?

– Det är så klart tufft. Men det är som det är.

Skellefteå kan också drabbas lika hårt som Brynäs.

Inte nog med att klubben tappar hela sin förstakedja som består av Oscar Möller, Joakim Lindström och Pär Lindholm.

OS-finalen spelas den 25 februari och om Tre Kronor går dit är det orimligt att trion ska hinna hem och spela SHL-matchen mot Örebro den 27 februari.

– Vi har naturligtvis diskuterat det. Allt är beroende på i vilken form spelarna är och hur de känner för att spela så tätt efter OS, säger Skellefteåtränaren Bert Robertsson.

Kan även tappa keepern till OS

Det är högst troligt att även Skellefteåmålvakten Joni Ortio tar plats i den finländska OS-truppen, som ännu inte är uttagen, men Bert Robertsson ser ändå inget bekymmer med att tappa sin stjärnkedja till Sydkorea.

– Vi har planerat och diskuterat flitigt för att klara oss. Vi har en plan och redan testat en hel del juniorer och sedan får vi förhoppningsvis tillbaka några av våra skadade spelare också. En verksamhet som jobbar med framförhållning ska klara av det här.

– Sedan kan jag tycka att schemat lägger sig lite tokigt, men vi tycker å andra sidan att det är häftigt att vår tongivande kedja får representera Sverige i ett OS, fortsätter Skellefteåtränaren.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!