Färjestads krismöte har gett resultat

HOCKEY

GÖTEBORG. Förlusten mot Djurgården för en vecka sen blev droppen.

Färjestadsspelarna tog ett rejält snack med varandra.

– Vi rensade luften och det var högt i tak. Det är så man skapar vinnande lag, säger Joakim Nygård.

Facit: tre segrar i i följd.

Det Färjestad som höstas var ett av seriens bästa lag har haft det riktigt tungt i vinter. Förlustsviten låg på sju i rad sen i början av december, och efter hemmaförlusten mot Djurgården (2-3) för en vecka sedan fick spelarna nog.

– Vi började slarva med detaljerna, spelade inte klart situationerna. Vi blev övermodiga och trodde att vi var bättre än vad vi var. Det funkar inte i den här ligan. Det pratade vi om, och har steppat upp efter det, säger Joakim Nygård.

Var det ett välbehövligt möte?

– Vi har snackat under hela den här perioden egentligen, men Djurgårdsförlusten blev droppen. Så vi rensade luften, berättade för varandra vad vi behövde göra bättre. Det var mycket fusk med detaljerna, vi har kollat mycket på video nu och sett det.

Högt i tak?

– Ja, det var det. Och det ska det vara hela tiden. Det är så man skapar vinnande lag. Det måste vara högt i tak, vi ska våga säga vad vi tycker och ligga på varandra. Det är det som krävs.

Fyra mål, två assist på tre matcher

Två hemmasegrar mot Karlskrona i helgen följdes upp med säkra 4-1 borta mot Frölunda inför ett fullsatt och hett Scandinavium.

Hetast av dem alla var Nygård som på de tre matcherna gjort fyra mål och två assist.

Vad har du käkat på sistone egentligen?

– Haha, jordgubbsfil och cocopuffs. Och choklad. Nä, men jag känner mig pigg. Mycket släppte mot Karlskrona och det har ju med självförtroendet att göra. Ju fler mål jag gör desto bättre går det. Efter mötet så rörde vi om i i kedjorna och jag har spelat tre matcher med Linus Persson och Christoffer Törngren nu och det funkar jättebra. Linus som är jättesmart går i mitten och jag och Törngren är snabba på kanterna.

Självförtroendet tillbaka på en bra nivå?

– Ja, jag hade en rätt tuff period för egen del, samtidigt som det gick sämre för laget också. Och det hjälpte ju inte mig heller. Men nu funkar det jättebra.

Foto: Mikael Fritzon/TT / TT NYHETSBYRÅN
Färjestads ikoner som fått tröjorna hissade 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM