Malmö förbjuder fansens banderoll

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Supportergruppen Fautores under en tidigare SHL-match.
HOCKEY

När Redhawks mötte Karlskrona på bortaplan nyligen höll en supportergruppering till Malmö upp en banderoll som innehöll olämpligt budskap.

Nu har klubben gått ut med att man förbjuder banderollen - efter kritik från de egna fansen.

– Banderollen strider mot våra värdegrunder och det vi står för”, skriver Skåneklubben på sin hemsida.

Händelsen med banderollen utspelade sig i lördagens SHL-match mellan Karlskrona HK och Malmö Redhawks i Telenor Arena. Det var supportergrupperingen Fautores som valde att hålla upp en banderollen mot plexiglaset framför den egna klacken med ett sexistiskt och olämpligt budskap.

Efter matchen möttes banderollen av hård kritik från lagets egna supportrar, som inte ville förknippas med dess budskap. Nu har även klubben gått ut med ett ställningstagande, och meddelat att man förbjuder banderollen.

”Banderollen var inte godkänd av Malmö Redhawks”

– Banderollen strider mot våra värdegrunder och det vi står för. Det blev också mycket upprört bland våra övriga supportrar på läktaren, när en grupp valde att hålla upp en banderoll med ett budskap som majoritet ej vill förknippas med. Banderollen var inte godkänd av Malmö Redhawks, vilket alla budskapsbanderoller skall vara, skriver Malmö på sin hemsida.

Grupperingen som ligger bakom banderollen har i vanliga fall en stor betydelse för stämningen på läktaren, menar klubben. Därför kommer man tillåta grupperingen fortsätta att synas med sina vanliga flaggor och tröjor på läktaren, men att banderollen förbjuds.

Beslutet gäller säsongen ut

Malmö Redhawks förtydligar även att förbudet gäller säsongen ut, till att börja med.

– Beslutet gäller resten av denna säsongen och nya samtal kommer att tas med vår officiella supporterförening Redhawks Support, som också står bakom detta beslut fullt ut, och inte vill bli förknippade med den typen av banderoller, skriver man på hemsidan.

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM