Avstängde Sylvegård anmäls igen – skrek i spelargången

avMattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter torsdagsmatchen blev Emil Sylvegård avstängd tre matcher för en tackling.

I lördagsmatchen fick Marcus Sylvegård matchstraff efter slagsmål i motståndarnas bås.

Nu är Emil Sylvegård anmäld igen – efter en incident på bortaplan i kaosmatchen då han var avstängd.

Hänger ni med?

Det händer onekligen saker runt familjen Sylvegård i SHL-klubben Malmö.

Lillebrorsan Marcus Sylvegård, 19, var i högsta grad inblandad i det uppmärksammade slagsmålet i Färjestads bås i lördags och fick matchstraff.

Storebrorsan Emil Sylvegård, 25, var avstängd i samma match – men vistades ändå i både omklädningsrum och spelargång, på bortaplan i Karlstad.

Foto: CMore
Emil Sylvegård i spelartunneln

C Mores tv-bilder i den första periodpausen visade att Emil Sylvegård hamnade i ordväxling med ett flertal Färjestadsspelare i korridoren utanför omklädningsrummet, bland annat Gustav Rydahl som var inblandad i det vilda slagsmålet.

Det här var alltså efter Marcus Sylvegårds matchstraff i den inledande perioden.

Riskerar nytt straff

Emil Sylvegård är på nytt anmäld till Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd och riskerar ytterligare avstängning:

”Efter att ha stängts av till följd av en incident i torsdags deltog inte Emil Sylvegård i lördagens möte mellan Färjestad och Malmö. Trots detta befann sig Sylvegård i såväl omklädningsrum som spelartunnel under matchens gång. Malmöspelaren bröt därmed mot regel 28 i regelboken och har anmälts till disciplinnämnden.”

– Det främsta skälet till att jag gick ned till omklädningsrummet var för att kolla min bror med tanke på att han hade haft fem sex killar på sig och slagits. Färjestadskillarna nämnde något om avstängningen och jag tjabbade tillbaks, men det var väldigt lugnt, säger Emil Sylvegård till Sydsvenskan.

– Det känns jäkligt surt och tråkigt. Jag visste inte alls om att jag inte fick vara där.

Toppar utvisningsligan

Marcus Sylvegård slapp vidare straff efter lördagens matchstraff.

Emil Sylvegård har två matcher kvar på sin avstängning för tacklingen på Ted Brithén i det heta Skånederbyt mot Rögle i torsdags.

Malmö toppar SHL:s utvisningsliga överlägset med totalt 389 minuter inklusive fyra matchstraff (Örebro är tvåa med 356 minuter).

Marcus Sylvegård ligger också etta i spelarnas utvisningsliga med marginal, totalt 64 minuter (Djurgårdens Daniel Brodin är tvåa med 53 minuter).

Emil Sylvegård har totalt 16 minuters utvisningstid och placerar sig på sjunde plats i Malmös utvisningsliga.

– Vi behöver lugna ner oss, jag vet inte om det är frustration i spelet och överambition. Det känns som om vi stressar upp oss och då tänker man sämre, säger huvudcoachen Peter Andersson till Sydsvenskan.

Pappa också i hetluften

Pappa Patrik Sylvegård, 52, är sportchef och vd i Malmö och kommenterade yngste sonens slagsmål så här till Sydsvenskan:

– Det var helt rätt av honom, jag själv hade gjort likadant.

Efter en match den 29 september stängdes Marcus Sylvegård av två matcher efter det omskrivna händelsen när han ska ha skrikit en sexistisk kommentar mot en Djurgårdsspelare, då sa pappa Sylvegård till SVT:

– Om jag säger ”bögjävel” till dig på isen, då skrattar man ju bort det.

Patrik Sylvegård har också försökt överklaga Emil Sylvegårds avstängning från Rögle-matchen.

Emil Sylvegård har fyra matchstraff på sina tidigare säsonger i SHL.

Efter de heta mötena med Rögle och Färjestad på bortaplan förra veckan får Malmö åter resa till nästa match, mot Timrå på lördag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM