Uppgifter: Guldhjälten återvänder till Frölunda

Klubben bekräftar i dag: Sju spelare lämnar

avErik Karlsson

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Patrik Carlsson lämnade Frölunda för finska ligan där han nu gör slutspelssuccé.

Men enligt GP är göteborgarnas guldhjälte nu på väg tillbaka.

Samtidigt bekräftar Frölunda i dag att sju spelare lämnar föreningen.

2016 var Patrik Carlsson med och tog SM-guld med Frölunda men efter ytterligare en säsong i klubben lyckades parterna inte enas om en förlängning.

I stället flyttade Carlsson till Helsingfors i finska ligan där svensken stått för en stark säsong. 28 poäng på 53 matcher i grundserien – bland annat hela fyra mål i en galen vändning mot JYP – har följts upp av ett urstarkt slutspel där forwarden gjort nio poäng (5+4) på åtta matcher så här långt.

Men enligt uppgifter till GP kommer Carlsson, 30, återvända till västkusten så fort säsongen är slut. Parterna ska vara överens om ett kontrakt som gör Carlsson till klubbens tredje värvning inför säsongen efter backarna Viktor Ekbom (Örebro) och Gustav Lindström (Almtuna).

Klart i dag: sju lämnar

Frölunda går i dag också ut med att sju spelare lämnar föreningen.

Det handlar om John Nyberg, Christoffer Ehn, Victor Olofsson, Carl Grundström, Jan Mursak, Adam Almquist och Adam Pardy.

De kommer representera andra klubbar i andra ligor nästa säsong, skriver Frölunda på sin hemsida.

– Dom har gjort ett jättebra jobb för oss och vi vill passa på att tacka dom och önska dom lycka till i deras fortsatta karriärer, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till hemsidan.

Under säsongen tappade ju dessutom Frölunda fyra spelare: Lias Andersson drog till NY Rangers, Johannes Johannesen flyttade hem till Norge och både Sean Bergenheim och Mike Weber tvingades ju avsluta sina karriärer efter skador.

ARTIKELN HANDLAR OM