Skellefteå klart för semifinal – Färjestad utslaget

HOCKEY

En miss av Lars Haugen sänkte Färjestad BK.

Skellefteå gjorde två mål inom loppet av 50 sekunder och vann till slut med 5–2-

– Det målet var en jättemiss av Haugen. Ett enkelt mål från distans, han ska bara plocka den, säger C Mores expert Niklas Wikegård.

Efter två perioder i Skellefteå Kraft Arena såg det ut att bli en sjunde och avgörande kvartsfinal mellan Skellefteå och Färjestad BK.

Men hemmalaget inledde den sista ronden piggt. Efter några minuter kom också utdelningen.

”Jättemiss av Haugen”

Jesper Olofsson skickade in pucken framför mål och det var ett försök som FBK-målvakten Lars Haugen i normal fall ska rädda. Men norrmannen ställde till det för sig.

– Det målet var en jättemiss av Haugen. Ett enkelt mål från distans, han ska vara plocka den, säger C Mores Niklas Wikegård.

– Det här är något Haugen måste skaka av sig direkt.

Det målet betydde 2–2.

– För matchen var det otroligt viktigt, det hade kunnat vara en sån match där man inte får in pucken. Det målet gjorde mycket för oss, säger Pär Lindholm.

Lindholm hjälte för hemmalaget

50 sekunder senare tog Skellefteå ledningen med 3–2. Pär Lindholm fick pucken nära Haugen och lyfte kyligt in ledningsmålet med en backhand.

– Färjestad klev in och kände sig komfortabla efter den andra perioden. Sen är man först till alla puckar, först in i alla närkamperna. Det är de små marginalerna som gör det. Skellefteå gör det bra, medan Färjestad tittar på lite grann, säger Wikegård.

Med 48 sekunder av matchen sköt Oscar Möller in 4–2 i öppen kasse. Pär Lindholm fastställde slutresultatet 5–2, även det i öppen kasse.

– Vi kommer starkt och vi matade mot deras backar, det kändes som deras backar var trötta och vi utnyttjade det, säger Lindholm.

”Brutalt jobbigt för oss mentalt”

Färjestads tränare Johan Pennerborn betonar att 2–2-målet blev avgörande.

– Deras kvittering var olycklig. Direkt efter kom 2–3, det var brutalt jobbigt för oss mentalt. Vi har ju ändå liv i matchen en bit in i tredje, säger Penneborn till C More.

– Men det kanske inte är i dag vi förlorar den här serien. Vi kanske skulle ha nypt en hemma tidigare, då hade serien levt längre. Vi hade önskat mer än så här, så enkelt är det. De vinner med 4–2 i matcher, det är rättvist.

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM