Släppte in mål - och jublade

avNils-Petter Dufva

Publicerad:
Uppdaterad:

BIK Karlskoga jublade när Oskarshamn gjorde mål

Foto: BILDBYRÅN
Sam Hallam.

Oskarshamn gjorde 2-1 – då utbröt jubel i BIK Karlskogas avbytarbås.

Anledningen: tränaren Sam Hallam avslöjade för spelarna att Västerås förlorat mot Troja-Ljungby och att kvalserieplatsen redan var klar.

– Jag förstår att det såg märkligt ut, säger Sam Hallam.

BIK Karlskoga är den här säsongens stora sensation i hockeyallsvenskan.

Och nu är det klart: det blir kvalseriespel.

Det stora jublet kom precis efter att Evan McGrath gjort 2-1 till Oskarshamn 12.58 in i den tredje perioden. Då bestämde sig tränaren Sam Hallam för att avslöja för spelarna att direktplatsen till kvalserien redan var klar i och med att Västerås förlorat mot Troja-Ljungby.

– Jag hade vetat om resultatet i Västerås match en stund och när de gjorde 2-1 blev det spelarna väldigt spända. För att släppa på anspänningen bestämde jag mig för att berätta det med förhoppningen att vi ska kunna spela mer avslappnat. Nu gjorde Oskarshamn 3-1 direkt efter, men jag tycker ändå att vi ryckte upp oss mot slutet av matchen, säger Sam Hallam till Sportbladet.

”Största jag varit med om”

Senast Karlskoga spelade i kvalserien – då under namnet Bofors – var säsongen 2005/2006.

– Naturligtvis är det här bland det största jag fått vara med om under alla mina år i BIK, säger lagkaptenen Tobias Thermell, som gör sin fjortonde säsong i klubben, till nwt.se.

– Det är lite blandade känslor just. Glädje, lättnad, tomhet och funderingar inför fortsättningen, säger Sam Hallam.

Inför säsongen tippades Karlskoga av många som ett lag för den nedre halvan av hockeyallsvenskan och även i kvalserien kommer laget in som en outsider.

– Jag har haft ett möte nu där vi har pratat om hur vi ska gå tillväga och förbereda oss på ett så ultimat sätt som möjligt den här tiden innan det drar igång. Vi ska vara med där uppe och slåss, och gå för någon av de två platserna till elitserien. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Sam Hallam.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM