Timrås nya kross – sju mål mot Pantern

avAndreas Lillhannus

Foto: PIC-AGENCY

Timrå fortsätter att ånga på.
Mot Pantern kom trea nya poäng – och sju nya mål.

– Det är första matchen vi spelar riktigt bra, säger tvåmålsskytten Jonathan Dahlén.

Timrå IK har inlett övertygande i hockeyallsvenskan, och hade inför matchen mot Pantern tre vinster.
Målproduktionen däremot hade varit... så där. På tre matcher hade de lyckats göra sex mål. Mot Pantern gjorde de sju(!).

– Det var nog ett tag sedan Timrå gjorde det, men vi satte våra chanser och det har vi saknat lite. Senast mot Västerås blev det bara 1-1, jag hade hellre gjort fler mål då och färre i dag, haha, säger Jonathan Dahlén.

Just Dahlén, draftad av Ottawa Senators i somras, öppnade målskyttet redan i den första minuten, men några fler mål kom inte under de första 20 minuterna.
I stället rasslade det till i den andra perioden.

Dahlén tvåmålsskytt

Jonathan Dahlén gjorde sitt andra för matchen och Sebastian Lauritzen, tidigare Brynäs och Djurgården, gjorde sitt första mål för sin nya klubb.
Timrå vann till slut med hela 7-1.

– Det är riktigt skönt. När vi spelar så här är vi otroligt bra. Jag tycker att det är första matchen vi spelar riktigt bra. Vi har vunnit de andra ändå, och det är en styrka i sig, men att spela bra och vinna känns jäkligt skönt, säger Jonathan Dahlén.

”Superkedjan” levererade

Jonathan Dahlén och hans "superkedja”, bestående av honom själv, Lauritzen och Johan Persson, stod för fyra mål under kvällen.

– Vi spelar bra ihop. Jag och ”Basse” (Lauritzen) tänker likadant, och Persson har ett jäkla bra skott och kan passa pucken bra. Vi fyller våra funktioner väl, säger Dahlén.

Efter fyra spelade omgångar leder Timrå hockeyallsvenskan med elva inspelade poäng.

– Det gäller bara att ta en match i taget, och att ha kul nu i kväll. Det är bara fyra omgångar spelade, men det var väl ett tag sedan Timrå ledde en serie..., avslutar Dahlén.

ARTIKELN HANDLAR OM