Malmös bomb: Fyra spelare klara

HOCKEY

Malmö Redhawks förstärker inför nästa säsong.

De gör det ordentligt.
I dag blev Rhett Rakhshani, Christopher Nihlstorp och Fabian Brunnström presenterade.

Rhett Rakhshani lämnade Linköping efter säsongen.
Men han stannar i SHL. I dag presenterades han av Malmö Redhawks. Rakhshani hade en stor bidragande orsak i Växjös SM-guld 2015, då han dessutom vann slutspelets skytteliga. Han är nu klar för två år i Malmö.

– En sniper som vi kanske saknat lite tidigare. En naturligt målskytt och en riktigt bra kille. Det finns några i laget sedan tidigare som har spelat med Rhett och det är jättekul att kunna få hit honom, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Målvakten tillbaka

Rakhshani får sällskap i Malmö av en annan Växjöhjälte. Christopher Nihlstorp, uppvuxen i Malmö, är klar för klubben. Målvaktens kontrakt är på tre år.

– Det är jätteskönt att vara hemma igen. Den här dagen har jag väntat på. Senast jag var här var jag en ung kille som försökte träna på hårt och sno någon match här och där. Nu kommer jag mer att vara en i laget på allvar, säger han.

Brunnström tillbaka

Fabian Brunnström tillhörde senast just Malmö Redhawks, men lämnade klubben i början av 2015, i hoppet om en flytt utomlands.

Men flytten uteblev, och Brunnström har sedan dess varit klubblös, nu har han fått en tryout i sin tidigare klubb.

– Han har en enorm potential till att bli hur bra som helst. Nu har han varit ifrån hockeyn ett år och jag tror inte att det alltid är en nackdel. Man hinner med att läka kroppen, träna på bra och återfå suget. Vi tror mycket på "Fabbe", säger, Patrik Sylvegård.

Malmö passade även på att förlänga kontraktet med NHL-meriterade Mathias Tjärnqvist. Han kom till Malmö från finska JYP mitt under förra säsongen, och får nu alltså stanna ytterligare ett år.