Skellefteå AIK tog tredje raka segern

Av: Jon Lundström

Publicerad:
Uppdaterad:

Sebastian Aho blev stor hjälte efter att ha vänt matchen mot Örebro.

Det tackar Skellefteås nye poängkung lagkamraterna för.

– De flesta har varit på mig att jag borde skjuta mer. Nu har jag tagit åt mig av det och då trillar plötsligt poängen in, ler Aho efter sin nionde poäng på tio matcher.

Sebastian Aho kom från Björklöven till Skellefteå som 15-åring.

Sedan säsongen 2013/2014 har backen varit bofast i a-laget och snabbt klättrat i hierarkin.

Den här säsongen har det definitiva genombrottet kommit.

Upp i poängtopp

Inför mötet mot Örebro hade Aho gjort sju poäng och delade interna poängligan tillsammans med hemvändande KHL-spelaren Joakim Lindström. Efter matchen är backtalangen uppe på nio poäng och i ensam ledning.

Visserligen tog Örebro ledningen i första perioden genom Greg Squires. Men i mittenperioden vaknade Skellefteå – som inom loppet av 196 sekunder vände med tre raka mål. Och på nytt var det med Aho i den stora huvudrollen. 20-åringen började med att spela fram Joakim Lindström till 2–1 innan han själv prickade in 3–1-målet efter 10.43 i andra perioden.

– Det var ett bra förarbete från forwards, som alla tre stack på kassen. Det enda jag tänkte var att få den på mål och det var härligt att se pucken gå in, ler Aho som växt ut till Skellefteås nye poängkung.

Tre raka matcher med poäng och totalt två mål och sju assist på tio matcher. Vad är hemligheten?

– Att jag skjuter mer. De flesta, jag skulle säga alla, har varit på mig att jag borde nyttja skottet mer. Det har jag tagit till mig den här säsongen och det är kul att se att det ger utdelning, säger Aho, som efter sex säsonger i Västerbottensklubben nu sitter på ett utgående kontrakt.

– Det är inget jag funderar på nu. Allt fokus ligger på den här säsongen och målet är glasklart: Guldet ska hem!

Segern var Skellefteås tredje raka och laget klättrar nu till en sjundeplats i tabellen..

Publicerad:

LÄS VIDARE