Luxemburg tvekar på att rädda Crowns

HOCKEY

I brygga – men Crowns ger inte upp kampen om KHL-spel till hösten.

Senaste försöket till lösning är ett samarbete med Luxemburgs ishockeyförbund.

– Men vi har bara en liten arena med 800 sittplatser så jag kan inte se hur det här ska fungera, säger generalsekreteraren Monique Scheier till Sportbladet.

Turerna har varit många när det gäller KHL-projektet Crowns. Men de flesta trodde nog att idén var död och begraven när internationella ishockeyförbundets ordförande Rene Fasel kallade projektet "en omöjlighet”.

En av initiativtagarna, Nils Andersson, erkände att läget var prekärt men att man skulle fortsätta jaga nya lösningar.

I dag avslöjade Kvällsposten att en sådan lösning kan vara att samarbeta med mininationen Luxemburg.

– Jag känner till det, men det är Leif R Carlsson och Anders Svensson som är i Moskva just nu så jag har inga detaljer, säger Nils Andersson hemlighetsfullt till Sportbladet.

”Verkar lite komplicerat”

Men generalsekreteraren på det luxemburgska ishockeyförbundet, Monique Scheier, bekräftar att Crowns lagt fram ett förslag till samarbete via juridiska kontakter i landet.

– Vi har blivit kontaktade, men vi måste titta närmare på det här innan vi tar något definitivt beslut. Det verkar lite komplicerat, säger hon och berättar att hon är på väg att resa till Moskva för internationella ishockeyförbundets kongress.

– Där ska jag försöka prata med folk om vad det här verkligen innebär. Jag vill tala med IIHF om vad reglerna säger och om det ens är möjligt, säger Schieier.

Hon berättar också att hon tänker diskutera frågan med det svenska förbundet.

– Vi har alltid jobbat nära med det svenska förbundet, jag är personligen nära vän med Christer Englund sedan många år, så jag vill gärna prata med den svenska delegationen.

”Kan inte se hur det skulle fungera”

Du låter ändå ganska skeptisk?

– Ja det är ett väldigt stort projekt för ett väldigt litet land. Vi har visserligen en arena (Kockelscheuer Arena), men den har bara kapacitet för 800 åskådare så jag kan inte se hur det här skulle fungera.

Det kan inte bli en typ av offshore-lösning där ni mer eller mindre bara är namnet på pappret?

– Nej det vill vi inte vara. Det är inget vi behöver, det ger oss ingenting så varför skulle vi vara det?

– Men jag vill först prata med folk som kan alla regler så får vi se vad som händer innan vi tar ett beslut, avslutar Monique Schieier.

ARTIKELN HANDLAR OM

KHL