Klart med nya Örebro-tränare

Foto: BILDBYRÅN

avMattias Karlsson

HOCKEY

Nu är det klart, succéduon fortsätter med delat ansvar.

Efter tio poäng av tolv möjliga får Johan Tornberg och Lars Ivarsson får förtroendet i Örebros bås.

Samtidigt kompletteras de med Niklas Johansson som ska sitta på läktaren och ha direktkontakt med båset.

Under uppmärksammade former skiljde SHL-klubben Örebro och huvudtränaren Kent "Lill-Kenta" Johansson på sig efter endast fyra spelade matcher.

Då hade Örebro inlett säsongen med tre raka förluster och en övertidsseger borta mot bottenkollegan Leksand.

Assisterande tränarna Johan Tornberg och Lars Ivarsson fick ta över tills vidare, efter det har det blivit tio poäng av tolv möjliga och ett aktivare och mer hungrigt bås – inför tisdagens match hemma mot Frölunda kommer Örebro med tre raka segar (fullpoängare), varav de två senaste på bortaplan.

"Bra förtroende"

Nu är det fastslaget att Johan Tornberg och Lars Ivarsson kommer att få förtroendet att fortsätta med sitt delade huvudansvar.

– Vi har haft några möten den senaste veckan. Vi har nu under måndagsförmiddagen bestämt att vi har ett fortsatt bra förtroende för Johan Tornberg och Lasse Ivarsson, de kommer att fortsätta coacha det har laget som de gjort framgångsrikt den senaste veckan, säger Örebros ordförande Ulf Gejhammar till klubbens webbsida.

Både Tornberg och Ivarsson har den senaste veckan uttalat sig flera gånger att de gärna vill fortsätta jobba med det delade ansvaret.

De har båda trivts med rollerna och upplägget, de bilar också tillsammans från bostadsorten Västerås.

När Tornberg lämnade huvudansvaret i Västerås under säsongen 2008/2009 efter anonyma hot var det Lars Ivarsson som tog över.

Öronsnäcka till Tornberg

Samtidigt får Niklas Johansson en tydligare roll runt laget som en av tre i coachingteamet, han har tidigare varit sportchef i Västerås och hämtades till Örebros organisation inför den här säsongen.

Klubblegendaren Henrik Löwdahl, som la skridskorna på hyllan i våras, blir nu också spelutvecklare i A-laget – den forne 35-årige lagkaptenen har så här långt haft den funktionen i juniorlagen.

Ingen av Johansson och Löwdahl kommer dock ta plats i båset under matcherna.

– Jag kommer att sitta på läktaren och ha direktkontakt med Tornberg via öronsnäcka under matcherna, för att få ett annat perspektiv på det som händer. Jag kommer att jobba tajt med Tornberg, Ivarsson och laget, och jag kommer vara nere i omklädningsrummet i varje periodpaus, säger Niklas Johansson till Sportbladet.

– Den rollen har jag haft i Västerås tidigare, det har varit intressant och lyckat. Det är något som jag har tagit med mig till Örebro, vi har kört så här de två senaste matcherna och det har bara varit positivt.

Örebros program i SHL den här veckan under intensiva oktober ser ut så här, tisdag: Frölunda hemma, torsdag: Skellefteå borta, lördag: Karlskrona hemma.

ARTIKELN HANDLAR OM