Lundqvist hotad (?) – efter andra nollan

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

TAMPA. Det ser ut att bli en rejäl utmaning för Henrik Lundqvist att återerövra förstaspaden i New York Rangers.

Antti Raanta höll nollan för andra matchen i rad hemma mot New Jersey Devils i natt 

– Vem som står nästa match? Jag har tagit beslutet men inte berättat ännu, säger coachen Alain Vigneault efter 5-0-knocken.

Foto: AP

Det kan slås fast nu:

För första gången på elva år är Henrik Lundqvists position som förstekeeper i New York Rangers om inte hotad så i alla fall inte huggen i sten.  

Han var bänkad för tredje matchen i rad i natt – efter att ha startat alla Rangers hemmamatcher mot just New Jersey Devils sedan 2006 – och ersättaren Antti Raanta har imponerat stort när han nu fått chansen istället.

Han höll nollan mot självaste Chicago i United Center i fredags och tro det eller ej –  han gjorde om det i derbyt mot New Jersey Devils på Madison Square Garden i natt.

Första sedan 2003

Därmed är den 27-årige finländaren – som stoppade 19 skott den här gången – första Rangers-målisen sedan 2003 att hålla nollan två matcher i rad.

– Jag försöker att inte tänka så mycket på hur många matcher i rad det handlar om, jag fokuserar bara på nästa skott och nästa räddning, säger han till klubbens hemsida.

– Det gäller att njuta av att spela matcher. Nu har jag fått några starter och det är suveränt. 

Frågan är vem som står när Chicago Blackhawks kommer till stan för returmöte på tisdag. Sitter Henrik Lundqvist i båset för fjärde matchen i rad – något som inte hänt sedan han krigade sig till förstaspaden säsongen 2005-2006?

– Jag har tagit beslutet men inte berättat för dem ännu, säger coachen Alain Vigneault hemlighetsfullt.

”Svårt att argumentera”

”Henke” själv sa innan nattens match att han har förståelse för att kollegan får spela.

– Alla vet att jag vill spela mycket, men det är svårt att argumentera när Antti är så här bra. Jag förstår. Det handlar om vad som är bäst för laget, inte om mig. Jag behöver fokusera på det jag kan kontrollera och det är mitt eget spel, hette det.  

Oscar Lindberg, som varvat upp ordentligt senaste veckan, stod för en assist i nattens match.

  Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE