Yngste kaptenen i NHL med poängsuccé

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Auston Matthews var inte ende unge supertalangen som hade en lyckad premiärnatt.

Connor McDavid gjorde två mål och assisterade till ett när Edmonton Oilers invigde nya, futuristiska arenan Rogers Centre med en 7-4-seger mot Calgary.

– Men att att Auston gjorde fyra mål är helt otroligt. Jag tror inte ens jag rörde pucken fyra gånger under min debut, säger den unge kaptenen med ett skratt.

Foto: AllOverPress
Connor McDavid

Vi såg inte i syne, vi som tyckte att de främsta ynglen i det nordamerikanska U23-laget i World Cup verkade befinna sig i en helt annan dimension.

Auston Matthews och Connor McDavid ÄR så där överjordiskt bra.

Den förstnämnde gjorde alltså fyra mål i sin debut med Toronto i natt – och några timmar senare följde kompisen upp med två mål, varav ett på en läcker straff, och en assist i Oilers premiär mot Calgary.

Yngste kaptenen i NHL

– Vi spelade inte så bra defensivt, men vi vann och det är det viktiga och själv får jag vara nöjd, säger 19-åringen som nyligen utsågs till tidernas yngste NHL-kapten.

– Men att Auston gjorde fyra mål i Toronto är något annat. Helt otroligt. Han måste bara ha exploderat. Jag tror inte ens jag rörde pucken fyra gånger under min debut.

Svenske backen Adam Larsson – som ju Edmonton bytte till sig mot draftettan Taylor Hall i somras – hade en solid debut i Oilers-tröjan och noterades för en assist, liksom landsmannen Oscar Klefbom.

Hos motståndarna spelade Mikael Backlund fram till två mål.

Noterbart är också att finländske rookien Jesse Puljujärvi gjorde mål direkt i sin NHL-debut.

■ ■ ■

San Jose vann sin premiär mot Los Angeles Kings med 2-1, efter mål av Logan Couture och Brent Burns.

Men det var inte enda bakslaget för Kings.

Målvaktsstjärnan Jonathan Quicks tvingades avbryta matchen på grund av skada och kommer enligt de första prognoserna att bli borta en längre tid.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM