Rickard Wallin

Klubbikonen lägger av

Av: 

Henrik Norman

HOCKEY

Rickard Wallin tackar för sig

Känslosam presskonferens.
Känslosam presskonferens.

Rickard Wallin slutar. Färjestadsikonen meddelade beslutet på onsdagen.

Efter elva säsonger är en era slut.

– Jag är tacksam mot Färjestad för att jag fått tiden att fundera över mitt beslut. Nu är det taget och jag känner mig bekväm med det, säger Wallin.

Rickard Wallin har spelat större delen av sin karriär i Färjestad.

Polarna har redan tackat för sig. Christian Berglund sa adjö i mars efter att ha varvat ner i BIK Karlskoga. Jonas Frögren krönte karriären med att skjuta upp Leksand till SHL. Och nu säger Rickard Wallin tack och hej. Tillsammans fick de 2011 vinna SM-guld efter att de tre vännerna kommit hem till Karlstad inför säsongen efter att ha varit ute på diverse äventyr utomlands.

"Känns bra att sluta i rätt tröja"

Förutom några försök att nå pojkdrömmen NHL och en ettårig sejour i Schweiz så har han varit Färjestad trogen och en given ledare under de elva säsonger han varit i klubben. Men nu är det slut. Wallin har lagt klubban på hyllan. Det meddelades under den tårfyllda presskonferensen som han och Färjestad kallade till på onsdagseftermiddagen.

– Det hade säkert gått att spela någon annanstans, men det känns bra att sluta i rätt tröja. Även om jag varit ute på några svängar utomlands så har Färjestad BK alltid känts som min klubb. En känsla som funnits sedan första dagen jag kom hit, säger Wallin.

"Tacksam över det som varit"

Rickard Wallin kom till Färjestad BK som 17-åring och gjorde under sina 11 säsonger 669 matcher i a-laget (serie + slutspel) och samlade på de matcherna ihop 393 poäng.

Fyra SM-guld senare är Färjestadsepoken med Rickard Wallin över.

– Jag är tacksam mot Färjestad för att jag fått tiden att fundera över mitt beslut. Nu är det taget och jag känner mig bekväm med det, säger Wallin.

– Livet slutar inte idag men man får vara tacksam över det som har varit. Min kärlek till sporten och till Färjestad ändras ju inte av det här.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Sportbladet
Publisert:

LÄS VIDARE

”Säker på att han blir en publikfavorit”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Rickard Wallin

Christian Berglund

Färjestad BK